Nikolić: Marketinški trik Tadića

Izvor: B92, 11.Apr.2008, 14:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikolić: Marketinški trik Tadića

Beograd -- Tomislav Nikolić je ocenio da je izjava predsednika Srbije Borisa Tadića da će Srbija potpisati Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju marketinški i kampanjski trik.

Zamenik predsednika Srpske radikalne stranke ocenio je da o potpisivanju tog ugovora mora da odluči Skupština Srbije. "To je marketinški, kampanjski trik, ali odavno već Boris Tadić ne može da prevari građane Srbije", rekao je Nikolić.

On je naveo da bi Tadiću "bolje bilo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da sačeka izbore, da se posle izbora građani Srbije u Narodnoj skupštini dogovore kako će dalje i sa Evropskom unijom i sa svim drugim međunarodnim organizacijama".

Nikolić je rekao da Tadić "vrlo dobro zna ko vodi spoljnu politiku i da vrlo dobro zna da to mora da dođe na ratifikaciju u Skupštinu Srbije, a to znači da sve može još da sačeka".

"Zanimljiva je ta izjava zato što je nagoveštavano da bi Demokratska stranka mogla da privatizuje odnose Srbije sa Evropskom unijom kao svoje i da se sama upusti u avanturu potpisivanja sporazuma sa nekom međunarodnom organizacijom", kazao je Nikolić i istakao da o potpisivanju Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju mora da se izjasni Skupština Srbije, koja "jedina zna šta je dobro za narod".

Nikolić je naveo da Tadić takvim izjavama samo "otkriva pravi karakter i suštinu njegovog bavljenja politikom i njegove pobede na predsedničkim izborima" i ocenio da Evropskoj uniji treba "takav čovek".

SRS će, kako je rekao Nikolić, razgovarati sa EU, razgovarati i o sporazumima, ali, navodi on, jedna stvar mora da bude jasna - da li je u tom sporazumu za Evropsku uniju Kosovo i Metohija deo Srbije ili nije.

Omladina SRS: Tadić nije uradio ništa

Omladina Srpske radikalne stranke (SRS) danas je u Knez Mihailovoj ulici građanima delila prazne papire, navodeći da je to lista stvari koje je za njih uradio predsednik Srbije Boris Tadić.

Zamenik generalnog sekretara SRS Nebojša Stefanović rekao je novinarima da Tadić svakog dana deli građane na one koji podržavaju njegovu politiku i one koji to ne čine i zato su, kako je dodao, "građani drugog reda".

"Tadić se ne ponaša kao predsednik. Nismo primetili da je učinio bilo šta u korist građana. SRS ga poziva da prestane tako da se ponaša ili da se povuče sa funkcije", rekao je funkcioner SRS.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.