Izvor: RTV 5, 29.Apr.2012, 20:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Negativna kampanja, manja podrška (video)

Tadić, Dodik i Kusturica posetili Andrićgrad
Predsednički kandidat Demokratske stranke (DS) Boris Tadić danas je zajedno sa predsednikom Republike Srpske (RS) Miloradom Dodikom i rediteljem Emirom Kusturicom posetio gradilište "Andrićgrada" u Višegradu.
Tadić je je parafrazirao Andrića da narodi na ovim prostorima "sa velikim entuzijazmom započinju svaki gadjevinski i istorijski projekat, a da >> Pročitaj celu vest na sajtu RTV 5 << ga sa istim takvim entuzijazmom napuštaju, a onda se na kraju pojavljuju kao njegove najstrože sudije".
Tadić je ocenio da "'Andrićgrad' povezuje sadašnjost i budućnost i uvažava sve kulture koje su postojale na ovim prostorima, a objedinjene su u Andrićevom delu".
Rezultat u prvom krugu demoralisaće drugoplasiranog
Predsednički kandidat oppozicione Srpske napredne stranke (SNS) Tomislav Nikolić izrazio je danas nadu da će njegova prednost u prvom krugu predsedničkih izbora biti tako ubedljiva da će se pokazati da je Srbija spremna za promene.
"Ubedjen sam da bi razlika mogla da bude takva da će neko ko bude drugoplasiran da se demorališe i da će osloboditi gradjane potrebe da izlaze na drugi krug izbora", rekao je Nikolić na konferenciji za novinare u Beogradu.
On je ponovo kritikovao vladajuću Demokratsku stranku zbog toga jer, kako smatra, vodi prljavu medijsku kampanju protiv njega i dodao da je za te potrebe potrošeno 15 miliona evra novca gradjana Srbije, što je bilo dovoljno za otvaranje 1.500 radnih mesta.
Predsednički kandidat SPS Ivica Dačić je na konvenciji u Kruševcu kritikovao i opoziciju, ali i neke pratnere u Vladi i to u vezi sa, kako je rekao, radničkim protestima.
Stanković: Svim ljudima jednake šanse za napredovanje
Kandidat Ujedinjenih regiona Srbije (URS) na predsedničkim izborima Zoran Stanković izjavio je danas da svim ljudima treba pružiti jednake šanse za normalan život i napredovanje, bez obzira gde žive i odakle su došli.

"Ako želimo da živimo u jakoj Srbiji, svi gradjani, ma gde živeli, moraju imati jednake šanse. Ako sam ja uspeo da iz jednog malog mesta sa deset kuća, iz radničko-seljačke porodice, bez ikakve pomoći, dodjem do toga da budem lekar, specijalista, univerzitetski profesor i general, to može i svako drugi. Ali, šansu za to mora da omogući država i ja sam spreman da to uradim", rekao je Stanković.

U saopštenju URS-a navodi se da je Stanković ocenio da je Srbiji potrebna promena, jer zemlja više ne sme da stoji u mestu.
Dragišić: PRS se zalaže za novi socijalizam
Predsednik Poketa radnika i seljaka (PRS) Zoran Dragišić je ocenio da je ekonomska kriza samo posledica ukupne krize liberalnog kapitalizma, kao modela koji je "udario u zid", zbog čega je potrebno tražiti nova rešenja.

"Mi se zalažemo za novi socijalizam. Ne želimo nikakve nove nacističke koncepte koji će nam umesto hleba nuditi nekakvu lažnu imaginarnu nacionalnu čast. Mi smo ljudi koji dobro znaju šta je nacionalna čast i koji smo je branili kada je trebalo. Nama treba ozbiljna, jaka država, koja će zaštititi gradjane, nacionalne resurse i bogatstva naše zemlje", rekao je on.
Dragišić je rekao da PRS neće dozvoliti da obradiva zemlja, pijaća voda i rudna bogatstva odu strancima u ruke, već će sve to očuvati kao nacionalno bogatstvo Srbije.

Pogledaj vesti o: Milorad Dodik

Nastavak na RTV 5...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTV 5. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTV 5. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.