Nastavlja se osipanje DS-a

Izvor: Vesti-online.com, 09.Feb.2014, 13:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nastavlja se osipanje DS-a

Opštinski odbor Demokratske stranke (DS) u Beloj Palanci jednoglasno je doneo odluku da napusti redove ove stranke i da na predstojećim izborima podrži izbornu listu Borisa Tadića i Novu demokratsku stranku (NDS).

Članovi DS-a u Beloj Palanci odlučili da podrže Boris Tadića

Redove DS napustio je i predsednik opštine Bela Palanka Goran Miljković, koji je bio član Glavnog odbora i >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << predsednik Opštinskog odbora DS-a, kao i svih 14 odbornika DS-a u lokalnom parlamentu koji su kolektivno pristupili Novoj demokratskoj stranci (NDS).

 

Pročitajte i:

* Šutanovac: DS najjača, u vladi ili van nje

* Đilas: DS se ne raspada nego jača

* Račun demokrata opet u blokadi

* DS: Odlasci kao na traci

* Boris Tadić napustio DS

"Odluka svih 35 članova Opštinskog odbora je bila jednoglasna. Ovakvu odluku smo doneli jer se ne slažemo sa politikom rukovodstva stranke i smatramo da sa Tadićem možemo da ostvarimo veći uspeh na predstojećim vanrednim parlamentarnim izborima", rekao je agenciji Beta Goran Miljković.

 

U belopalanačkom lokalnom parlamentu Demokratska stranka ima 14 od 29 odborničkih mandata i ova stranka je bila stožer lokalne vlasti. Na vlasti je sa jednim odbornikom Jedinstvene Srbije (JS) i jednim samostalnim odbornikom.

 

"Mislim da se nista neće promeniti u funkcionisanju lokalne vlasti i skupštinske većine. Posle formiranja Nove demokratske stranke, odbornici će zadržati svoje mandate i sa Jedinstvenom Srbijom i jednim samostalnim odbornikom i dalje biti deo skupštinske većine", rekao je Miljković.

 

Pre Opštinskog Odbora redove DS-a je pre nekolikio dana napustio i član Predsedništva i Glavnog odbora i predsednik Okružnog odbora DS-a za Pirotski okrug Srđan Pavlović, vlasnik fabrike dečje obuće "Obuća Pavle" u Beloj Palanci.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Opštinski odbor DS Bela Palanka napustio stranku

Izvor: Blic, 09.Feb.2014

Opštinski odbor Demokratske stranke (DS) u Beloj Palanci jednoglasno je doneo odluku da napusti redove ove stranke i da na predstojećim izborima podrzi izbornu listu Borisa Tadića i Novu demokratsku stranku (NDS)...Redove DS napustio je i predsednik opštine Bela Palanka Goran Miljković, koji je...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.