Načelan dogovor DS i LDP, čekaju se socijalisti

Izvor: S media, 04.Jun.2012, 18:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Načelan dogovor DS i LDP, čekaju se socijalisti

Predsednik Demokratske stranke Boris Tadić i predsednik Liberalno demokratske partije Čedomir Jovanović razgovarali su u nedelju uveče o formiranju vlade, javio je Blic, pozivajući se na izvore LDP, koji najavljuju da će Srbija uskoro dobiti novu vladu, ako se i socijalisti slože sa dogovorenim načelima.

Ukoliko se sa viđenjem Tadića i Jovanovića, o tome kakvu politiku Srbija treba da vodi u naredne četiri godine složi Ivica Dačić, Srbija će biti za >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << korak bliže formiranju parlamentarne većine. Sastanak u rezidenciji Borisa Tadića u Užičkoj trajao je više od dva sata, a Tadić i Jovanović su se složili oko suštinskih pitanja.

Nikolić sa "svojima" razgovara o vladi

Vučić: Ponudićemo saradnju SPS

Ponavljanje izbora na četiri biračka mesta u Vojvodini

"Stav LDP-a je da naredna Vlada Srbije mora da definiše čistu evropsku orijentaciju zemlje, da bude posvećena rešavanju teškog ekonomskog položaja građana, odlučno da krene u političke reforme, izgradnju institucija, da garantuje vladavinu prava, građanske slobode, tržišnu ekonomiju, i da izvuče zemlju iz izolacije", saopšteno je iz LDP.

Kako je za “Blic” rekao izvor iz LDP u toj stranci će sačekati odluku SPS, a ukoliko socijalisti ne prihvate ponuđena načela, većinu će morati da traže u nekom drugom bloku političkih stranaka. DS i SPS ranije su već postigli dogovor o vladi, a na demokratama je bilo da nađu trećeg partnera za neophodnu većinu.

(Blic)

FOTO:Beta

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.