NDS želi sistem bez karijerista

Izvor: RTS, 09.Mar.2014, 17:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NDS želi sistem bez karijerista

Nema mesta za funkcionere i karjeriste, već za ljude koji žele da rade, istakao Boris Tadić u Kruševcu, govoreći o sistemu koji želi da izgradi Nova demokratska partija.

Predsednik Nove demokratske partije (NDS) Boris Tadić izjavio je da je formirao tu partiju kako bi okupio građanski potencijal u Srbiji i poručio da pored sebe želi ljude koji hoće da rade, a ne karijeriste i funkcionere, jer, kako je rekao, "oni uglavnom brinu o sebi".

"Hoću >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << da izgradim novi politički sistem koji treba da bude u službi budućnosti građana Srbije, koji će voditi državotvornu politiku, ispunjavati misiju nekadašnje demokratske stranke, ali i objediniti nove potencijale", rekao je Tadić na štandu NDS u Kruševcu.

Istakao je da neće dozvoliti da neko dovede u pitanje ono što je ranije urađeno, rekavši da bi se onda poništilo mnogo toga - izvoz iz Srbije, konsenzus oko toga da li idemo u EU, svest o tome da Srbija ne sme da sukobljava delove svog stanovništva.

Tadić priznaje da je bilo i grešaka personalne prirode, loših kadrovskih rešenja i da nije učinjeno dovoljno na departizaciji države ukazujući da su nekadašnji koalicioni partneri DS-a nastavili tako da se ponašaju i u novoj Vladi.

Predsednik NDS rekao je okupljenim građanima da traži njihovu podršku za reindustrijalizaciju Srbije, reformu prosvete i zdravstva, kao i da poljoprivreda ima svoj prerađivački sektor koji bi zaposlio ljude.

On dodaje da je danas najteže obezbediti investicije, što je, dodaje on, videla i aktuelna Vlada.

"Ova Vlada je svedok tome zato što otvaraju fabrike koje smo mi doveli, otvaraju ih iznova jer nemaju svoje. Imaju i nešto njihovo, evo danas 'Ikarbus', i to je dobro za fabrike koje godinama trpe, ali nije dobro da su investicije pale sa 2,2 milijarde kada smo mi upravljali zemljom na 400 miliona evra godišnje", rekao je Tadić.

Tadić je istakao da je apsolutno odlučan da na ovim izborima napravi pobednički rezultat, jer ima konkretna dela koja drugi nemaju - fabrike koje rade i koje su ključni faktor razvoja Srbije.
Pogledaj vesti o: Boris Tadić,   Kruševac

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tadić:NDS za sistem bez karijerista

Izvor: B92, 09.Mar.2014

Kruševac -- Predsednik NDS Boris Tadić izjavio da je formirao tu partiju kako bi okupio građanski potencijal u Srbiji i poručio da pored sebe želi ljude koji hoće da rade..."Hoću da izgradim novi politički sistem koji treba da bude u službi budućnosti građana Srbije, koji će voditi državotvornu...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.