Milo je nervozan

Izvor: Press, 18.Maj.2010, 23:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Milo je nervozan

Premijer Milo Đukanović na mitingu u gradu narko-bosa Darka Šarića optužio savetnika Borisa Tadića Mlađana Đorđevića da finansira crnogorsku opoziciju
Premijer Crne Gore i lider vladajućeg DPS-a Milo Đukanović iz centra Pljevalja, rodnog grada narko-bosa Darka Šarića, za kojim je Srbija raspisala poternicu, ponovo je optužio predsednika >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << Borisa Tadića.

Posle izjave da je crnogorska opozicija „sklepana u kabinetu Tadićevog savetnika", što su Tadićevi saradnici demantovali, Đukanović sada direktno optužuje savetnika predsednika Mlađana Đorđevića da organizuje i finansira opoziciju u Crnoj Gori.
- Mlađan Đorđević vodi kampanju u ime srpske opozicije u Crnoj Gori i obezbeđuje joj finansijsku i drugu potporu. Na taj način se preko državnog rukovodstva Srbije meša u unutrašnji politički život suverene države Crne Gore. Pošto su se iz Beograda javili portparoli da kažu kako nije tačno ono što sam izjavio i da ne znaju o kome govorim, kažem im da je reč o Đorđeviću. Ako treba da sve to dokumentujem, kao ozbiljan čovek i predstavnik ozbiljne države to ću učiniti - kazao je Đukanović.
Mlađan Đorđević za Press je rekao da „nema komentar" na optužbe Đukanovića, ali je umesto njega reagovala šefica poslaničkog kluba ZES Nada Kolundžija, koja je rekla da optužbe „stvaraju osnov za narušavanje odnosa".
- Reč je o besmislicama, to je deo kampanje koja, između ostalog, pokazuje da je vladajuća koalicija nesigurna, da nema dovoljnu argumentaciju pred sopstvenim građanima s kojima bi izašla i dobila njihovu podršku. Srbija je bezbroj puta dokazala da poštuje integritet Crne Gore - kaže Kolundžija.

Predstavnici opozicije u CG ocenjuju da je Đukanović „u panici" uoči lokalnih izbora koji se održavaju 23. maja i da zato iznosi tvrdnje o mešanju Srbije. Predsednik Pokreta za promene Nebojša Medojević poručuje Đukanoviću „da se osvesti".
- Vidiš li, Đukanoviću, kako postaješ megafon balkanske mafije, odnosno Stanka Subotića, koji nema imunitet i preko tebe poručuje predsedniku Srbije Tadiću šta će se desiti ako zaista bude podignuta optužnica protiv njega. Šalješ Đukanoviću opasne poruke za račun drugih - kaže Medojević.
Lider Nove srpske demokratije Andrija Mandić je rekao da Đukanović „stalno radi da zavadi Srbiju i Crnu Goru".
- Opozicija će nakon pobede na izborima u više crnogorskih opština i Podgorici uspostaviti dobre odnose sa Srbijom - kaže Mandić.

Pogledaj vesti o: Boris Tadić

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.