Milo: Tadić želi da uništi Crnu Goru!

Izvor: Vesti-online.com, 18.Maj.2010, 13:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Milo: Tadić želi da uništi Crnu Goru!

Lider Demokratske partije socijalista (DPS) Crne Gore Milo Đukanović optužio je srpskog predsednika Borisa Tadića da preko crnogorske opozicije, za koju tvrdi da je sklepana u kabinetu jednog od njegovih savetnika, hoće da ruši ne samo njegovu stranku, već i crnogorsku nezavisnost.

- Oni su koalicija koja je sklepana u kabinetu jednog savetnika predsednika Srbije, čiji je cilj da pokušaju sa sruše >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << DPS. Iako to danas ne kažu, njihov cilj je da dovedu do preispitivanja crnogorske nezavisnost - rekao je Đukanović na promotivnom skupu u Golubovcima kod Podgorice.

Jedan od predstavnika partija crnogorske opozicije predsednik Nove srpske demokratije Andrija Mandić, pak, za "Vesti" kaže da su ovakve izjave premijera "čista laž".

- Nije prvi put da Milo govori neistine, njemu je cela politička karijera izgrađena na neistinama. To mu je glavni argument. Neistine plasira i preko medija koji su u njegovim rukama. To više ne prolazi, a to znaju i predstavnici međunarodne zajednice. Opozicija se ujedinila jer se narod ujedinio zato što želi da živi bolje - kaže Mandić.

On dodaje da Đukanović nema prava da se žali jer je i postavljen "sa strane".

- Ako postoji neko ko je dobio podršku sa strane, to je Đukanović.

Instalirao ga je Slobodan Milošević, sada mu je glavni partner Hašim Tači, a ima obaveze i prema šefovima narko-kriminala.

On je talac, mi tu ne možemo ništa. On je izvan državnih institucija, više je u kriminalnim krugovima - objašnjava lider SNS -a.

Iz kabineta predsednika Srbije Borisa Tadića takođe je stiglo saopštenje u kome se demantuju Đukanovićeve reči.

- To je apsolutna neistina - kažu iz Tadićevog kabineta.

Nešto ranije, u Tuzima, Đukanović je kazao da se "jedan od lidera opozicione koalicije, Nebojša Medojević, svako malo u Beogradu izvinjava što je Crna Gora priznala Kosovo, iako je to politička realnost".

Na istom skupu Đukanović je rekao "da je Crna Gora nekada dobijala zdušne dotacije od Beograda, ali da je tim parama Srbija kupovala i političku servilnost", dodajući da zato drugima sada toliko teško pada to što Crne Gora sledi samo svoje nacionalne interese.
Pogledaj vesti o: Milo Đukanović

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Đukanović: Tadićev savetnik se meša

Izvor: B92, 18.Maj.2010

Milo Đukanović (FoNet, arhiva)..Podgorica -- Savetnik predsednika Srbije Mladen Đorđević je zadužen da pomaže opoziciju u Crnoj Gori, tvrdi crnogorski premijer Milo Đukanović... "Na taj način se preko državnog rukovodstva Srbije meša u unutrašnji politički život suverene države Crne Gore",...

Nastavak na B92...

Milo je nervozan

Izvor: Press, 18.Maj.2010

Premijer Milo Đukanović na mitingu u gradu narko-bosa Darka Šarića optužio savetnika Borisa Tadića Mlađana Đorđevića da finansira crnogorsku opoziciju .Premijer Crne Gore i lider vladajućeg DPS-a Milo Đukanović iz centra Pljevalja, rodnog grada...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.