Đukanović: Tadićev savetnik se meša

Izvor: B92, Beta, 18.Maj.2010, 13:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đukanović: Tadićev savetnik se meša

Milo Đukanović (FoNet, arhiva)

Podgorica -- Savetnik predsednika Srbije Mladen Đorđević je zadužen da pomaže opoziciju u Crnoj Gori, tvrdi crnogorski premijer Milo Đukanović.

"Na taj način se preko državnog rukovodstva Srbije meša u unutrašnji politički život suverene države Crne Gore", kazao je Đukanović na sinoćnjem predizbornom skupu Demokratske partije socijalista i Socijaldemokratske partije u Pljevljima.

Komentarišući >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << demanti iz Tadićevog kabineta da se savetnik predsednika Srbije meša u unutrašnje poslove Crne Gore, Đukanović je iz Pljevalja poručio: "Ako im bude trebalo da im sve to dokumentujem, ja ću kao ozbiljan čovek i kao predstavnik ozbiljne države to učiniti".

Predstavnici crnogorske opozicije ocenili su da je Đukanović "u panici" uoči lokalnih izbora koji će biti održani u nedelju 23. maja i da zato iznosi tvrdnje o mešanju Srbije u predizbornu kampanju u Crnoj Gori.

Predsednik crnogorskog parlamenta Ranko Krivokapić izjavio je da se Srbija meša u crnogorske izbore još od početka višepartijskog sistema u Crnoj Gori, čak i kad su održani prvi stranački izbori u Crnoj Gori, u vreme kralja Nikole.

"To ništa nije novo", rekao je Krivokapić, komentarišući tvrdnje predsednika DPS-a i crnogorskog premijera Mila Đukanovića.

"Izjave Đukanovića osnov za narušavanje odnosa"

Šefica poslaničkog kluba "Za evropsku Srbije" Nada Kolundžija izjavila je da optužbe zvaničnika Crne Gore na račun kabineta predsednika Srbije Borisa Tadića "stvaraju osnov za narušavanje odnosa" Srbije i Crne Gore.

"Ono što je jedina politička poruka jeste da čak i kada je tako žestoka borba za glasove u pitanju treba voditi računa o interesima građana Crne Gore i Srbije i da dve zemlje imaju dobre odnose. Ovakvim izjavama oni koji takve izjave šalju zapravo stvaraju osnov za narušavanje tih odnosa", rekla je Kolundžija novinarima u parlamentu.

Komentarišući izjave crnogorskog premijera, Kolundžija je istakla da su to "besmislice koje služe isključivo za unutar političke stvari u Crnoj Gori".

"To je deo kampanje koja, između ostalog, pokazuje da je vladajuća koalicija nesigurna, da nema dovoljnu argumentaciju pred sopstvenim građanima s kojima bi izašla i dobila njihovu podršku, ali i da, koristeći sredstva koja ozbiljno mogu da narušavaju odnose dve države, ne vodi računa o interesima građana Crne Gore, niti Srbije", rekla je ona.

Kolundžija je navela da je Srbija "bezbroj puta" dokazala da poštuje integritet Crne Gore, da se ni na koji način nije mešala, niti da se meša u stvari nijedne države, pa tako ni Crne Gore, i ocenila da takva vrsta kampanje pokazuje ozbiljno odsustvo političke argumentacije vladajuće koalicije u izbornoj kampanji.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.