Tadiću Novu godinu i Božić čestitalo više od 20 lidera

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Jan.2012, 17:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tadiću Novu godinu i Božić čestitalo više od 20 lidera

BEOGRAD -

Predsedniku Srbije Borisu Tadiću novogodišnje i božićne praznike čestitalo je više od 20 svetskih zvaničnika među kojima 15 predsednika, pet premijera i dva kralja.

Praznične čestitke Tadiću su stigle od predsednika Kine, ruskog predsednika i premijera, od nemačke kancelarke i generalnog sekretara NATO, kao i od lidera svih bivših >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << jugoslovenskih republika izuzev Crne Gore.

Kako je danas saopšteno iz Pres službe predsednika Srbije, Novu godinu i Božić Tadiću su čestitali predsednik Kine Hu Đintao i palestinski predsednik Mahmud Abas.

Čestitke su, dodaje se, Tadiću uputili i predsednici Nemačke Kristijan Vulf, Austrije Hajnc Fišer, Italije Đorđo Napolitano, Estonije Tomas Hendrik Ilves, Švajcarske konfederacije Mišelin Kalmi Rej i Litvanije Dalija Gribauskaite.

Iz regiona, predsedniku Srbije praznike su čestitali predsednici Slovenije Danilo Tirk, Hrvatske Ivo Josipović, Makedonije Đorđe Ivanov, predsedavajući Predsedništva BiH Željko Komšić i predsednik Republike Srpske Milorad Dodik, kao i rumunski predsednik Trajan Basesku.

Tadić je novogodišnju čestitku dobio i od nemačke kancelarke Angele Merkel, premijera Norveške Jensa Stoltenberga, Poljske Donalda Tuska, Malte Lorensa Gonzija kao i od generalnog sekretar NATO Andersa Fog Rasmusena.

Predsedniku Srbije čestitke su uputili i kralj Norveške Harald V, kralj Maroka Mohamed VI, kao i patrijarh Moskovski i cele Rusije Kiril, mitropolit Ilarion Ruske Pravoslavne Crkve i Katolikos svih Jermena Karekin II, dodaje se u saopštenju.

Uoči Nove godine je saopšteno da su Tadiću i građanima Srbije novogodišnje i božićen praznike čestitali predsednik i premijer Rusije, Dmitrij Medvedev i Vladimir Putin.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ko je sve čestitao Novu godinu Tadiću

Izvor: Mondo, 04.Jan.2012

Predsedniku Srbije Borisu Tadiću Novogodišnje i Božićne praznike čestitao je veliki broj stranih državnika i verskih velikodostojnika.

Nastavak na Mondo...

TADIĆ SAMO OD CRNE GORE NIJE DOBIO ČESTITKU

Izvor: Kurir, 04.Jan.2012

Predsedniku Srbije novogodišnje i božićne praznike čestitalo više od 20 svetskh zvaničnika. Čestitka stigla i od nemačke kancelarke Angele Merkel ..BEOGRAD - Predsedniku Srbije Borisu Tadiću novogodišnje i božićne praznike čestitalo je više od 20 svetskh zvaničnika među kojima 15 predsednika,...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.