Medvedev u oktobru u Beogradu

Izvor: B92, 05.Avg.2009, 23:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Medvedev u oktobru u Beogradu

Moskva -- Predsednik Rusije Dmitrij Medvedev doputovaće u oktobru u posetu Beogradu, saopšteno je u Moskvi, posle telefonskog razgovora predsednika Srbije i Rusije.

Medvedev u Beograd dolazi na poziv predsednika Srbije Borisa Tadića da bi prisustvovao obeležavanju 65. godina od oslobođenja Beograda u Drugom svetskom ratu, ali i učestvovao na samitu o rusko-srpskom strateškom partnerstvu, saopšteno >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je iz Kremlja.

Poseta Dmitrija Medvedeva predstavlja prvu posetu jednog ruskog predsednika u poslednjih nekoliko godina.

U junu 2001. godine u Beogradu je bio Vladimir Putin, a njegova druga poseta je bila planirana i u 2007. ali je u međuvremenu otkazana.

Medvedev je prošlog februara bio u Beogradu kao prvi zamenik premijera Rusije, a sa srpskim zvaničnicima je tada razgovarao o gasno naftnom sporazumu kojim je Gaspromu prodat NIS i ugovoren prolazak gasovoda Južni tok kroz Srbiju.
Pogledaj vesti o: Boris Tadić

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.