LDP: Naša sreća nije rat sa DS-om

Izvor: B92, 05.Feb.2012, 15:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LDP: Naša sreća nije rat sa DS-om

Novi Sad -- Predsednik LDP-a Čedomir Jovanović izjavio je da ta stranka "neće naći svoju sreću u ratu" sa Demokratskom strankom i sa njenim liderom Borisom Tadićem.

"LDP u Vojvodini želi partnerstvo sa manjinskim i regionalnim strankama, kao i sa DS, kako bismo od Vojvodine mogli da napravimo tvrđavu moderne Srbije i krenuti u modernizaciju same Srbije, rekao je Jovanović na osnivačkoj skupštini Pokrajinskog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << odbora LDP-a.

Prema njegovim rečima, Vojvodina treba da bude tačka otpora i da se potom ta energija proširi Srbijom, pošto je "Evropska orijentacija Srbije očuvana u Vojvodini".

"Vojvodina je u startu osuđena na neuspeh ako se nastavi antagonizacija između Srbije i Vojvodine. Vojvođani, ako želite slobodnu Vojvodinu, moramo prvo osloboditi Srbiju", poručio je Jovanović.

Novi predsednik Pokrajinskog odbora LDP-a Dušan Mijić rekao je da je Srbiji potreban novi ustav, jer je postojeći "nelegitiman".

"Ako je Vojvodina autonomna pokrajina, onda nema nikakvog smisla da Skupština Srbije potvrđuje najviši akt pokrajine, to je poniženje koje Vojvodina ne može više da trpi", rekao je Mijić.

Predsednik Socijaldemokratske unije Žarko Korać rekao je da stav da izbori nemaju smisla zapravo ide u prilog onima koji su na vlasti i onima koji ne žele promene.

On je ocenio da je Vojvodina i danas obespravljena i dodao da status pokrajine mora da se promeni uz pomoć prijatelja koje ima u Srbiji.

Akademik Julijan Tamaš rekao je da građani Vojvodine nemaju mogućnost da odlučuju o svojoj sudbini i ocenio da je Srbiji i Vojvodini potreban preokret.

"Koža je starija od košulje. Naša koža je Vojvodina a nemamo ništa ni protiv košulje u kojoj smo, to jest protiv Srbije. Samo, Vojvodina ne može biti unutrašnja kolonija Srbije", poručio je Tamaš.

Na skupštini su bili i predstavnici Srpskog pokreta obnove i Demokratske stranke.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

LDP želi partnerstvo sa DS

Izvor: NoviMagazin.rs, 05.Feb.2012

Predsednik Liberalno-demokratske partije Čedomir Jovanović kaže da ta stranka 'neće naći svoju sreću u ratu' sa Demokratskom strankom i sa njenim liderom Borisom Tadićem.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Jovanović:Sreću nećemo naći u ratu sa Tadićem

Izvor: S media, 05.Feb.2012

"Koliko god mi neko pokušavao da objasni da nema razvoja za LDP bez obračuna sa Demokratskom strankom, ja mislim da mi svoju sreću nećemo naći u ratu sa Tadićem", rekao je Jovanović u Novom Sadu na skupštini Pokrajinskog odbora LDP-a...On je takođe ocenio da Vojvodina mora biti "tvrđava demokratije"...

Nastavak na S media...

Predizborna gužva u Vojvodini

Izvor: Danas, 05.Feb.2012

Predsednik LDP Čedomir Jovanović izjavio je da ta stranka „neće naći svoju sreću u ratu“ sa DS i sa njenim liderom Borisom Tadićem.

Nastavak na Danas...

Jovanović: LDP neće rat sa Tadićem

Izvor: TvojPortal.com, 05.Feb.2012

Izvor: Vestionline Liberalno-demokratska partija (LDP) neće naći svoju sreću u ratu sa Demokratskom strankom (DS) i sa njenim liderom Borisom Tadićem, izjavio je predsednik LDP-a Čedomir Jovanović. Potom je diskusija na osnivačkoj skupštini Pokrajinskog odbora LDP-a okrenuta na pitanje Vojvodine.... . "LDP...

Nastavak na TvojPortal.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.