Kuči: Tadić neće posetiti Osojane

Izvor: Blic, 05.Jan.2010, 21:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kuči: Tadić neće posetiti Osojane

Zamenik predsednika Vlade Kosova Hajredin Kuči izjavio je večeras da predsedniku Srbije Borisu Tadiću najverovatnije neće biti dozvoljena poseta selu Osojane u opštini Istok.

Kuči je za Radio-televiziju 21 rekao da je Vlada Kosova donela odluku da se Tadiću dozvoli poseta Kosovu i da ta poseta ima verski karakter, odnosno da je vezana za proslavu pravoslavnog Božića. Kuči je takođe rekao da je preduslov >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << da poseta bude dozvoljena, da predsednik Srbije ne daje politčke izjave.

"Tadić je u pismu specijalnom predstavniku EU na Kosovu Piteru Fejtu zatražio da poseti i selo Osojane. Međutim, poseta tom selu prevazilazi verski karakter posete te zbog toga poseta najverovatnije neće biti dozvoljena", rekao je Kuči.

Poslednji put Tadić je na Kosovu boravio 17. aprila, povodom pravoslavnog Uskrsa, kada je posetio manastir Dečane. Dolasku na Kosovo je prethodio zahtev upućen Međunarodnoj civilnoj kancelariji i saglasnost institucija Kosova. Institucije Kosova su i tada saopštile da će, ukoliko Tadić bude davao bilo kakve političke izjave, poseta biti zabranjena, bez obzira da li je reč o zvaničnoj ili privatnoj poseti.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.