Kosovski Srbi traže rešenje od Tadića

Izvor: RTS, 07.Maj.2009, 17:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kosovski Srbi traže rešenje od Tadića

Srbi iz Kosovskog pomoravlja traže prijem kod predsednika Tadića kako bi pronašli rešenje za snabdevanje strujom.

Više od 1.000 Srba iz Kosovskog pomoravlja protestovalo je u selu Šilovo u opštini Gnjilane koje je više od dve nedelje bez struje, tražeći prijem kod predsednika Srbije Borisa Tadića.

Protest su tačno u podne organizovali predstavnici opština Gnjilane, Kosovska Kamenica, Vitina i Novo Brdo, kao i čelnici Kosovsko-pomoravskog okruga koji >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << su upitili pismo predsedniku Srbije Borisu Tadiću u kom se traži prijem za predstavnike Srba iz Kosovskog pomoravlja.

Predsednik opštine Gnjilane Predrag Stojković rekao je sa su Srbi iz Kosovskog Pomoravlja podržali pismo upućeno Tadiću.

"Nisu uspeli naši pokušaji da rešenje za probleme sa strujom nađemo sa drugim predstavnicima vlasti i zato tražimo prijem kod predsednika Tadića da bi mogli lično da mu izložimo naše probleme, kao i naše predloge za njihovo rešenje", rekao je Stojković.

Prema njegovim rečima "Srbi nisu ti koji neće da plaćaju struju, samo ne pristaju na uslove koje im nameće Kosovska elektroenergetska korporacija (KEK)".

"KEK je u nekim selima već počeo da dostavlja račune za struju, na kojima je obračunat stari dug od po 6,7 miliona evra, mi tražimo otpis starog duga, tražimo i uvođenje drugog provajdera za snabdevanje strujom srpskih sredina i kolektivno očitavanje brojila", izjavio je Stojković.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U Kosovskom pomoravlju 15.000 Srba bez struje

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Maj.2009, 17:38

GNJILANE - Više od 15.000 Srba u Kosovskom pomoravlju je bez električne energije a tim povodom sutra će u Šilovu u podne biti održan veliki protest Srba...Načelnik Kosovsko-pomoravskog okruga Dragan Nikolić izjavio je Tanjugu da Srbi zahtevaju uvođenje drugog provajdera, kolektivno očitavanje...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.