Komemoracija Miodragu Rakiću

Izvor: Večernje novosti, 16.Maj.2014, 16:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Komemoracija Miodragu Rakiću

BEOGRAD - Članovi porodice, kolege i prijatelji oprostili su se danas na komemorativnom skupu od jednog od osnivača Nove demokratske stranke i nekadašnjeg sekretara Saveta za nacionalnu bezbednost Miodraga Rakića, koji je, prema rečima onih koji su ga poznavali, bio skroman i neslavoljubiv borac za bolji život građana Srbije.Lider Nove demokratske stranke Boris Tadić je, na komemoraciji u Palati Srbija, rekao da je Rakić >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << mirio nepomirljive, verujući da je to jedini način da Srbija bude bolja, da se napravi novi društveni dogovor i preskoči istorija."Danas u ovoj sali sede mnogi koji su godinama bili nepomirljivi i pre samo nekoliko godina to je bilo nezamislivo - i to je Miki Rakić", rekao je Tadić u nekrologu svom dugogodišnjem najbližem saradniku.On je dodao da će oni koji su ga poštovali i voleli čuvati uspomenu na Rakića a da su oni koji su ga se plašili potpuno pogrešili dajući čoveku koji je bio "sušta dobrota" svojstva koja nema."Nije voleo što je imao dečačko lice, ali baš to što je bio dečak omogućilo je da može, baš ta duša mu je davala hrabrost, baš dečačka priroda učinila je da svima da svoju dobrotu i pamet. Hvala Miki za bratstvo i prijateljstvo, hvala ti i bićeš sa nama i u budućnosti", rekao je Tadić.Komemoraciju su prisustvovali članovi porodice, predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić, ministri u vladi, sadašnje i bivše stranačke kolege, predstavnici diplomatskog kora, medija, akademske zajednice...Na komemoraciji je govorio i lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak koji je evocirao uspomene na neke od susreta sa Rakićem, opisujući ga kao skromnog čoveka posvećenog državi i porodici. "On je bio simbol za nekog ko ispod radara vuče konce, ko je vladar iz senke i ko sve može da završi, ali to su mogli da govore samo oni koji ga nisu poznavali. U ovom blatnjavom poslu je bio neko ko je pred sobom imao čistu jasnu i preciznu viziju zašto se nešto radi - a razlog je da bi ova zemlja bila bolje mesto za život", rekao je Čanak. Miodrag Rakić, koji je preminuo 13. maja u 40. godini, nakon višegodišnje borbe sa teškom bolešću, biće sahranjen u subotu u podne na Novom groblju u Beogradu.

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Održana komemoracija Miodragu Rakiću

Izvor: Danas, 16.Maj.2014

Članovi porodice, prijatelji i predstavnici političke elite Srbije prisustvovali su juče komemorativnom skupu u Palati Srbija posvećenom Miodragu Rakiću, nekadašnjem šefu kabineta predsednika Republike i sekretaru Saveta za nacionalnu bezbednost.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.