Izvor: S media, 23.Maj.2012, 21:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jovanović: Neuspeh Tadića je neuspeh društva

"Poraz Borisa Tadića je poraz ove zemlje, na koju ova stranka odgovara ćutanjem. Postoji elementarni red. Dokle ćemo lagati sami sebe? Ovo je poslednji trenutak da neko preuzme odgovornost i kaže narodu istinu," rekao je lider LDP-a Čedomir Jovanović gostujući na TV B92.

EU: Ne sumnjamo u evropsku orijentaciju Nikolića

"Upoznavanje" s novim predsednikom: Nikolić sa diplomatama >> Pročitaj celu vest na sajtu S media <<

Analitičari: Zašto Tadić treba da bude premijer

"Čime je Boris Tadić šokiran? Mi smo političari. Društvo diže ruke od Borisa Tadića, Nikolić je došao do maksimuma. Mi odnosom prema Nikoliću govorimo o sebi. Ne treba biti zatečen činjenicom da 20. maja ljudi nisu glasali," rekao je on. "Neuspeh Borisa Tadića je neuspeh društva. Boris Tadić je bio i predsednik i premijer i inženjer u Kragujevcu i tužilac i sudija. On je obavezan da izađe pred političke partnere i društvo," kazao je lider LDP-a.

On je rekao da je "Srbija žrtva nesposobnosti i nemoći i da je plaćena cena za čitav niz pogrešnih političkih odluka". "Umesto intimnih razgovora sa patrijarhom, Tadić treba prvo da ode da razgovara u svoju stranku, pa sa svima nama...Da to uradi obavezan je prema svim svojim glasačima."

Na pitanje mogu li LDP i SPS u istu vladu, Jovanović je odgovorio: "Zavisi od toga šta treba da radimo." On je rekao da misli i da je SPS svestan neodrživosti onoga što su promovisali u kampanji. Lider LDP-a je podsetio da je u svojoj kampanji govorio da želi da radi sa Nikolićem. "Ipak, ključni odnosi su između LDP-a i DS-a."

(B92)

Foto: Beta

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.