Izvor: S media, 09.Jun.2012, 09:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jovanović: Ne smeju se ponoviti katastrofalni rezultati Cvetkovićeve vlade

Lider LDP-a Čedomir Jovanović izjavio je da je LDP spreman da razgovara, da postoji načelna saglasnost sa idejom lidera DS Borisa Tadića da pravi novu vladu, ali to moraju biti razgovori o politici vlade, a ne nastavak predizborne kampanje.

"Prvi princip mora da bude da to nije vlada kontinuiteta, pošto to onda znači da bi ona imala iste katastrofalne rezultate kao i dve (Mirko) Cvetkovićeve >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << vlade", istakao je Jovanović u intervjuu današnjoj "Politici".

Tadić i Dačić imaju većinu i bez Čede

Nastavak razgovora DS i koalicije SPS-PUPS-JS o vladi

Đukić Dejanović: Čeda mora da da reč

Buduća vlada treba da vodi drugačiju, odgovorniju, hrabriju politiku u ekonomiji, na regionalnom i spoljnom planu, rekao je Jovanović i dodao da te odgovore treba da pruži stranka koja je istakla želju da sastavi vladu.

Prema njegovim rečima, evropska vlada može biti izgrađena samo na evropskim vrednostima, a ne na podgrevanju lažnog patriotizma i iskrivljenim interpretacijama događaja iz devedesetih godina prošlog veka.

"Verujem da je svakom jasno zašto ne odgovaramo na besmislenu tezu da SPS od nas uopšte može da očekuje da mi gledamo svoja evropska posla, dok se oni ponovo bave navodno velikim patriotskim poslovima. Evropska ideja ima svoj karakter, zasnovan na jasnim vrednostima. Zato prvo moramo da razgovaramo, jer nam ne pada na pamet da Srbiju švercujemo kao slepog putnika u Evropu, što je bio opis tzv. evorpske politike u mandatu prethodne vlade", rekao je Jovanović i poručio da njega niko neće prevaspitavati.

(Politika, Foto: Beta)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.