JOSIPOVIĆ: TADIĆEVA POSETA NOVI PODSTREK DOBRIH ODNOSA

Izvor: Kurir, 03.Nov.2010, 19:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

JOSIPOVIĆ: TADIĆEVA POSETA NOVI PODSTREK DOBRIH ODNOSA

ZAGREB - Sutrašnja poseta predsednika Srbije Borisa Tadića Vukovaru biće novi snažan podstrek razvoju dobrih odnosa Hrvatske i Srbije, izjavio je danas u Zagrebu hrvatski predsednik Ivo Josipović. "Tadićeva poseta od početka je planirana zajedno s vladom, postavljeni su solidni

ZAGREB - Sutrašnja poseta predsednika Srbije Borisa Tadića Vukovaru biće novi snažan podstrek razvoju dobrih >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << odnosa Hrvatske i Srbije, izjavio je danas u Zagrebu hrvatski predsednik Ivo Josipović.

"Tadićeva poseta od početka je planirana zajedno s vladom, postavljeni su solidni temelji šta se želi s tom posetom i to će biti važan događaj u političkom životu", rekao je Josipović novinarima nakon sednice njegovog Saveta za privredu.

Za Tadićevu posetu Vukovaru i Paulin Dvoru Josipović je rekao da je reč "o simbolici, ali simbolici koja mnogo znači".

Josipović je izrazio zadovoljstvo što na političkoj sceni postoji konsenzus u vladajućoj koaliciji i kod glavnih opozicionih stranaka o potrebi takvog susreta, navodeći da će tom događaju prisustvovati članovi više stranaka.

Dva predsednika će, kako je najavljeno u Zagrebu, položiti vence na spomenik hrvatskim žrtvama na Ovčari, gde je u novembru 1991. ubijeno 200 vojnika i civila, kao i u Paulin Dvoru, gde je u decembru 1991. ubijeno 18 srpskih i jedan mađarski civil.

Tadić i Josipović će se u Vukovaru sastati s predstavnicima porodica Hrvata koji su nestali u ratu, čemu će prisustvovati premijerka Jadranke Kosor, a tokom poslepodneva sastaće se i s predstavnicima lokalne srpske zajednice.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.