HARIS SILAJDŽIĆ DOŠAO TADIĆU NA NOGE

Izvor: Kurir, 25.Maj.2010, 07:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

HARIS SILAJDŽIĆ DOŠAO TADIĆU NA NOGE

BEOGRAD - Haris Silajdžić je posle 18 godina ipak došao u Srbiju! Predsedavajući Predsedništva Bosne i Hercegovine Haris Silajdžić, poznat po kritičnim izjavama na račun vlasti u Beogradu i predsednika Srbije Borisa Tadića, danas će biti gost upravo srpskog predsednika.

Kako je najavio uoči neslužbene posete, glavni razlozi zbog kojih se odlučio da dođe u Srbiju, u kojoj je poslednji put bio pre početka >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << rata u BiH, jesu sukcesija, sudbina imovine preduzeća iz BiH i slučaj Ilije Jurišića, osuđenog na 12 godina zatvora zbog napada na kolonu JNA u Tuzli maja 1992. godine.

Osim što će posetiti Jurišića, za koga je tvrdio da je „nevino osuđen“ i da „nevino optužen leži u zatvoru u Beogradu“, Silajdžić je nedavno opširno komentarisao i slučaj Ejupa Ganića rečima da, pošto „Srbija ne može etnički da čisti, presreće građane BiH“.

Dolazak Silajdžića u Beograd utoliko je čudniji jer je pre samo godinu dana bio izričit da u Srbiju ne dolazi dok ne stigne izvinjenje za „zlo koje su učinili građanima BiH tokom prošlog rata“.                                                                              

(R. K.)

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.