Gradonačelnik Vukovara: Dolaskom Tadića ispunio sam cilj

Izvor: Blic, 03.Nov.2010, 16:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gradonačelnik Vukovara: Dolaskom Tadića ispunio sam cilj

Gradonačelnik Vukovara Željko Sabo izjavio je danas da je kao gradonačelnik ispunio svoj cilj pošto će Vukovar posetiti predsednici Srbije i Hrvatske Boris Tadić i Ivo Josipović.

Većina Vukovaraca misli da je to dobro. Svesni su važnosti i svi koje ja srećem izražavaju podršku i inicijativu zbog dolaska Josipovića i Tadića. Čestitaju mi, kazao je Sabo za Radioteleviziju B92.

On je ocenio da nije bitno što je poseta najavljena kao neslužbena, jer >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << će oni obići "sve što treba".

- Tadiću ću poželeti dobrodošlicu kad ga vidim. Nisam nikog pozivao da mu poželi to isto, ali sam ubeđen da će preovladati duh Slavonaca i Sremaca. Kroz otkrivanje istine najlakše ćemo postati dobri susedi, a najvažnija je iskrenost u svemu tome - naveo je Sabo.

On je dodao da neće biti nikavih protesta u Vukovaru tokom posete dva predsednika.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

JOSIPOVIĆ: TADIĆEVA POSETA NOVI PODSTREK DOBRIH ODNOSA

Izvor: Kurir, 03.Nov.2010

ZAGREB - Sutrašnja poseta predsednika Srbije Borisa Tadića Vukovaru biće novi snažan podstrek razvoju dobrih odnosa Hrvatske i Srbije, izjavio je danas u Zagrebu hrvatski predsednik Ivo Josipović. "Tadićeva poseta od početka je planirana zajedno s vladom, postavljeni su solidni..ZAGREB - Sutrašnja...

Nastavak na Kurir...

Kajin: Parlamenti Hrvatske i Srbije trebaju razmotriti odustanak od tužbi za genocid

Izvor: SEEbiz.eu, 04.Nov.2010, 13:08

ZAGREB - Čelnik IDS-ovog saborskog kluba Damir Kajin izjavio je danas da je Vukovar najbolje mjesto za razgovor između hrvatskog i srbijanskog predsjednika Ive Josipovića i Borisa Tadića, te ocijenio da bi, u cilju poboljšanja hrvatsko-srpskih odnosa, bilo dobro kad bi parlamenti u obje države...

Nastavak na SEEbiz.eu...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.