Građanin optužuje Đilasa za napad

Izvor: B92, 23.Apr.2008, 21:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Građanin optužuje Đilasa za napad

Beograd -- Građanin Milorad Marčeta tvrdi da ga je prilikom posete Dragana Đilasa i Borisa Tadića Boleču, napao neko iz njihovog obezbeđenja. Đilas kaže da su to lažne tvrdnje.

Marčeta optužio je pripadnika obezbeđenja kandidata za gradonačelnika Demokratske stranke Dragana Đilasa da ga je istukao zbog pogrdnih reči. Marčeta je rekao novinarima u sedištu Srpske radikalne stranke da se slučajno >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << našao našao u Boleču, gde su lider DS-a Boris Tadić i Đilas bili u predizbornoj kampanji obilazeći opštinu Grocka.

"Tadić mi je prišao, pružio ruku, a ja sam rekao - Vama svaka čast, ali šta će sa vama ovi lopovi i pokazao sam na Đilasa", rekao je on.

Po rečima Marčete, posle tri minuta mu je prišao mladić od trideset godina, bacio ga na ogradu i počeo da ga udara.

"Obezbeđenje nije učestvovalo"

Kabinet predsednika Republike Srbije Borisa Tadića saopštio je večeras da njegovo obezbeđenje nema nikakve veze ni sa kakvim incidentom u Boleču. "Obezbeđenje predsednika Tadića nije učestvovalo, niti izazvalo, niti je imalo bilo kakve veze sa incidentom", navodi se u saopštenju iz kabineta predsednika Tadića dostavljenom agenciji Beta.

Marčeta tvrdi da nije član nijedne političke stranke. On navodi da je tražio pomoć policije i da mu niko nije prišao, ali su mu dva policajca rekla da ne mogu da reaguju.

Kandidat DS-a za gradonačelnika Beograda Dragan Đilas izjavio je da su lažne tvrdnje da je bilo ko iz njegove pratnje naneo bilo kome povrede, optuživši SRS da stoji iza toga.

Naime, članovi SRS-a sinoć su pucali na aktiviste DS-a koji su lepili plakate u Beogradu, naveo je on.

Zato izborni štab SRS pokušava da me predstavi odgovornim za navodni incident sa kojim nemam nikakve veze, rekao je Đilas u izjavi dostavljenoj Tanjugu iz njegovog kabineta.

Kandidat DS-a za gradonačelnika Beograda kaže da nikada, pa ni danas nije imao obezbeđenje, tako da su tvrdnje da je neko iz njegove navodne pratnje bilo kome naneo povrede - lažne.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.