Golubovićeva: Obaveza da kažem

Izvor: B92, 13.Feb.2012, 11:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Golubovićeva: Obaveza da kažem

Beograd -- Zagorka Golubović rekla za B92 da je otvoreno pismo predsedniku Borisu Tadiću poslala zbog toga što oseća odgovornost i što "ne može da ćuti o onome šta zna".

Ona je u emisiji B92 Hoću da znam rekla da se na osnovu istraživanja raspoloženja građana vidi da je "nezadovoljstvo kulminiralo" i da je situacija posle 2010. godine "naročito katastrofalna".

"Htela sam da mu kažem da je nezadovoljstvo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kulminiralo, da je sve veće, da mu građani ne veruju, naročito na ono da treba izvršiti zaokret. Htela sam da mu kažem da umesto da ispravlja greške u procesima privatizacije, on nastavlja da štiti takve privatizacije. Pa u njegovoj vladi se nalaze glavni vinovnici koji su doveli do takve privatizacije", rekla je Golubović povodom otvorenog pisma koje je preko medija prošle nedelje uputila predsedniku Srbije Borisu Tadiću.

Kao jednog od glavnih krivaca za probleme u privatizaciji ona je navela aktuelnog premijera Mirka Cvetkovića, koji je u vreme većine spornih privatizacija bio direktor Agencije za privatizaciju.

"Predsednik može da reaguje. On je ličnost koja odgovara za sudbinu zemlje i određuje strategiju razvoja. I ako predsednik ne vodi računa kako se prodaju strateški važni resursi, ko će", rekla je Zagorka Golubović.

Ona je dodala da se u pismu posebno osvrnula na slučaj zrenjaninske fabrike "Jugoremedija" zbog toga što to preduzeće pokazuje da se privatizacija mora shvatiti kao "unapređenje preduzeća, a ne njegovo uništavanje".

Ona je pozvala predsednik Borisa Tadića da se umeša u sporne slučajeva privatizacije, ukoliko želi da se zemlja demokratizuje, navodeći kao loš primer "Jugoremediju".

"Pošto je ova vlada sastavljena na feudalnim principima i niko ne sme da se meša u drugi resor, onda mora predsednik da se umeša", navela je profesorka Golubović još jedan razlog za obraćanje predsedniku Tadiću, koji će je, kako je rečeno u emisiji, primiti na razgovor.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zagorka Golubović: Građani ne veruju rečima predsednika

Izvor: BKTV News, 13.Feb.2012

Istraživanja raspoloženja građana pokazuju da je 'nezadovoljstvo kulminiralo' i da je situacija u Srbiji posle 2010. godine 'naročito katastrofalna', izjavila je danas profesorka Zagorka Golubović, koja je predsedniku Srbije Borisu Tadiću uputila otvoreno pismo zato što oseća odgovornost i...

Nastavak na BKTV News...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.