Golubović: Tadić mora da se umeša u sporne privatizacije

Izvor: Blic, 13.Feb.2012, 13:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Golubović: Tadić mora da se umeša u sporne privatizacije

Antropolog Zagorka Golubović pozvala je danas predsednika Borisa Tadića da se umeša u sporne slučajeva privatizacije, ukoliko želi da se zemlja demokratizuje, navodeći kao loš primer "Jugoremediju".

Golubović je, u emisiji "Hoću da znam", navela da je u nedavnom otvorenom pismu Tadiću ukazala da njena istraživanja govore o "katastrofalnoj" situaciji u sferi privatizacije, smatrajući da predsednik, iako mu to nije u opisu posla, mora da se umeša.

Ovde >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << možete pročitati otvoreno Otvoreno pismo Zagorke Golubović predsedniku Tadiću.

U Kabinetu predsednika Srbije u međuvremenu su potvrdili da će Tadić primiti na razgovor profesorku Golubović.

- Mislim da može da se umeša, predsednik je ličnost koja odgovara za sudbinu zemlje - da li će ova zemlja da se demokratizuje ili će da ide unazad - rekla je Golubović, uz ocenu da "više nije u pitanju ekonomija, privatizacija, već pravac kojim čitava država ide".

Predsednik, kako je rekla, takođe određuje strategiju razvoja i mora da vodi računa o strateški vaznim resursima, koji kod nas, kako navodi profesorka, kad se prodaju propadaju.

- Pošto je ova vlada sastavljena na feudalnim principima i niko ne sme da se meša u drugi resor, onda mora predsednik da se umeša - navela je profesorka Golubović još jedan razlog za obraćanje predsedniku Tadiću, koji će je, kako je rečeno u emisiji primiti na razgovor.

Golubović, koja je bila u Savetu za borbu protiv korupcije, Tadiću je htela da kaže da je "nezadovoljstvo sve veće i da je kulminiralo".

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zagorka Golubović traži od Tadića da se umeša

Izvor: Radio 021, 13.Feb.2012

Antropolog Zagorka Golubović pozvala je danas predsednik Borisa Tadića da se umeša u sporne slučajeva privatizacije, ukoliko želi da se zemlja demokratizuje, navodeći kao loš primer "Jugoremediju".

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.