Fijat 500L promoviše Srbiju

Izvor: Vesti-online.com, 06.Mar.2012, 14:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Fijat 500L" promoviše Srbiju

Predsednik Srbije Boris Tadić izjavio je danas u Ženevi da je na Međunarodnom sajmu automobila promovisan ne samo novi model Fijata, već i Srbija.

Posle predstavljanja novog modela "fijat 500L", koji će se proizvoditi u Kragujevcu, Tadić je, zajedno sa generalnim direktorom kompanije Fijat Krajsler Serđom Markionijem ušao u automobil, a potom ispred automobila pozirao fotoreporterima.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com <<
On je rekao da je Srbija novi-stari proizvođač automobila na svetskoj mapi.

"Na neki način se vraćamo, ne samo 'fići', vraćamo se i projektu 'jugo Amerika'", rekao je Tadić i istakao da će novi "fijat 500L" biti izvožen i u SAD.

Tadić je rekao da je "ovim ispunjeno obećanje građanima koji sada mogu imati više poverenja u svoju zemlju" dodajući da su građani "najzaslužniji za ovaj projekat". On je ocenio da proizvodnja "fijata" za Srbiju "znači veoma mnogo" i da se prvi efekti te proizvodnje mogu očekivati početkom sledeće godine.

"To je 1,5 milijardi evra bruto društvenog proizvoda više, a to je 1,5 milijardi evra više u izvoz, a izvoz je najveća slabost srpske ekonomije", rekao je Tadić i dodao da će Fijat pomoći finansijama zemlje i stabilizaciji privrede.

Predsednik Srbije rekao je da je "fijat 500L" najbolji proizvod koji se danas radi u Srbiji i dodao da će "sasvim sigurno doprineti izlasku iz krize", ali i da treba razvijati i druge grane privrede.

"Kada bismo imali 10 ovakvih proizvodnji, Srbija bi bila potpuno drugačija zemlja. I zbog toga nastavljamo", rekao je predsednik Srbije i dodao da se u Ženevi razgovara i s drugim proizvođačima.

Tadić je rekao da je s direktorom Fijat-Krajslera Serđom Markinoneom razgovarao o krizi i dodao da se početkom sledeće godine može očekivati poboljšanje ekonomije u svetu a samim tim i u Srbiji.

"Građani koji su dobili radna mesta u Fijatu, treba da ih čuvaju svojom proizvodnjom i svojom vrednoćom", dodao je on.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.