Episkop Irinej: Tadić bio kod patrijarha privatno

Izvor: S media, 23.Maj.2012, 15:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Episkop Irinej: Tadić bio kod patrijarha privatno

Episkop bački Irinej (Bulović) izjavio je da je predsednik Demokratske stranke Boris Tadić privatno posetio patrijarha Irineja, i da o toj poseti nije bilo reči na Saboru Srpske pravoslavne crkve (SPC).

"Čuo sam za posetu Tadića patrijarhu, ali nisam video. Poseta je bila strogo privatnog karaktera i o tome nije bilo nijedne jedine reči na Saboru, a i nema potrebe da se o tome razgovara", >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << rekao je Irinej novinarima u Patrijaršiji posle završetka Sabora SPC.

S media istražuje: Šta je Tadić ostavio Nikoliću u amanet?

Mrkonjić: Dačić pregovara o novoj vladi (IZ ČASA U ČAS)

Živković: Mesto premijera je najvažnija funkcija, a ne utešna nagrada

Irinej je naveo da je normalno da Tadić razgovara sa patrijarhom.

"Sve nas vezuju dugogodišnje veze i saradnja i sa dojučerašnjim predsednikom Srbije Tadićem, a vezivaće nas i ubuduće jer će on imati značajnu ulogu u životu naše zemlje", rekao je episkop Irinej.

Dodao je da crkva, a naročito njeni episkopi, nije zatvorena za susrete i dijalog sa svima.

"Mi nismo partijskog karaktera, to bi čak bila vrsta svetogrdja sa naše strane ako bismo i mi doprinosili podelama. Tadićeva poseta je bila normalna medjuljudska komunikacija i kao što se patrijarh Irinej sreo sa njim i druge vladike i episkopi razgovaraće sa ličnostima našeg javnog života", rekao je Irinej.

(Beta)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.