Enigma – Dragan Đilas

Izvor: BKTV News, 28.Jun.2012, 21:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Enigma – Dragan Đilas

Dragan Đilas, aktuelni gradonačelnik Beograda, zabrinut je da bi mogao da izgubi čelno mesto u glavnom gradu, jer je Boris Tadić, aktuelni predsednik Demokratske stranke, tražio da se raskine saradnja sa socijalistima na nivou Beograda.
Naime, kako „Pravda“ saznaje, Tadić je revoltiran odlukom Ivice Dačića da mu okrene leđa i da novu koaliciju obrazuje sa naprednjacima, pa je zbog toga „naručio“ >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << od Đilasa da napusti koaliciju sa SPS.
- To je sled nekih normalnih događaja. Niko i ne očekuje da bi Đilas trebalo da ostane na funkciji gradonačelnika, ali videćemo. Postoji zabrinutost kod njega, jer je on dosta uložio kako bi se ponovo našao na čelu glavnog grada. Međutim, Tadić je ubeđen da će tako naškoditi SPS. Ali, naškodiće samo svojoj Demokratskoj stranci – navodi izvor.
Prema nekim informacijama, DS i Dragan Đilas ostaju bez vlasti u Beogradu, a novu koaliciju u glavnom gradu trebalo bi da čine SNS-SPS-DSS.
- Đilas nije oduševljen Tadićevim zahtevom i pokušava da zadrži vlast i po cenu pravljenja pakta sa DSS, ali da u vlast uđe i SNS. To bi bio jedini grad u kome su svi učesnici koji su ušli u Gradsku skupštinu, u vlasti. Ta računica Đilasa malo više je neverovatna. Ukoliko se Đilas povinuje zahtevu „prvog“ demokrate, normalno je očekivati novu vlast SNS-SPS uz DSS. Gradonačelnik bi bio iz redova naprednjaka – rekao je on i dodao da su građani očigledno izabrali one koje žele da ih predstavljaju na svim novima.
Od ukupno 110 mandata u Skupštini grada Beograda, posle izbora 6. maja 50 je pripalo listi „Izbor za bolji Beograd“, 37 listi „Pokrenimo Srbiju“, 13 odbornika je iz SPS-PUPS-JS i deset iz DSS. Aktuelna većina sa Đilasom na čelu ima ukupno 63 odbornika.
Izvor: Pravda
Tweet
Pogledaj vesti o: Boris Tadić

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.