Državni vrh na vojnoj vežbi kod Ćuprije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Okt.2010, 12:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Državni vrh na vojnoj vežbi kod Ćuprije

ĆUPRIJA -

Pripadnici Vojske Srbije danas su na poligonu "Pasuljanske livade" kraj Ćuprije počeli sa izvođenjem druge faze vežbe "Združeni poduhvat 2010." kojoj prisustvuje državni i vojni vrh.

Vežbi, koju izvodi više od 800 pripadnike Vojske Srbije (VS), prisustvuju predsednik Srbije Boris Tadić, ministri odbrane i unutrašnjih poslova Dragan Šutanovac i Ivica Dačić i načelnik Generalštaba VS general potpukovnik Miloje Miletić, kao i brojni strani >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << vojni izaslanici akreditovani u Srbiji.

Na vežbi će biti prikazane taktičke aktivnosti sa bojevim gađanjima u cilju prikaza osposobljenosti za praktičan rad jedinica na terenu.

Cilj vežbe je i uvežbavanje pripadnika VS sa težištem na modelovanju i borbenoj organizaciji snaga za izvođenje operacija.

Na vežbi učestvuju pripadnici kopnenih, vazduhoplovnih i specijalnih snaga VS, a biće korišćena i razna artiljerijska oružja, oklopna borbena vozila i pešadijski sastavi.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.