Drugi čin: Smekšavanje Čede Jovanovića

Izvor: BKTV News, 07.Jun.2012, 19:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Drugi čin: Smekšavanje Čede Jovanovića

Lider DS Boris Tadić „po svaku cenu” želi da se održi na vlasti. Osnovni razlog je taj što Tadić i DS žele da odgode odgovornost, uključujući tu i nevolje sa nepoštovanjem zakona od strane njihovih partijskih čelnika. Dakle, Boris Tadić želi vlast u Srbiji kako bi produžio ne samo svoj autoritet, koji je vidno posrnuo na predsedničkim izoborima, već želi i da sačuva DS od unutrašnjeg urušavanja i >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << sukoba. Kada partija koja je bila suverena vlast ode u opoziciju dolazi do osipanja, raznih sukoba, preleta u druge partije i opšteg slabljenja partijskog potencijala.
Drugi strateški razlog zadržavanja vlasti „po svaku cenu“ jeste da se održi „status kvo” oko Kosova i Metohije i da se ne otkrivaju sve slabosti i afere u vreme mandata Mirka Cvetkovića. Tadić želi suverenu kontolu nad vlašću da bi kao premijer vodio i spoljne poslove i na taj način potisnuo predsednika Srbije Tomislava Nikolića, a SNS držao kao opoziciju bez veće snage na uticaj i promenu parlamentarne većine. Tadić po sili i nuždi želi da prihvati „vrući krompir”, jer tako čuva sam sebi leđa.
Treći strateški razlog zadržavanja na vlasti DS „po svaku cenu“ odnosi se i na ispunjavanje unapred datih obećanja datih EU i SAD u vezi sa rešavanjem statusa Kosova i Metohije. Posmatrano iz njihovog ugla, veoma je važno da ne dođe do bitnije promene politike u odnosu na poziciju Tomislava Nikolića kao šefa države i SNS za koju se nikada ne zna kada će postati ključni politički faktor u vođenju državne politike, računajući tu i politiku prema Kosovu i Metohiji. Lider DS i nekadašnji predsednik Srbije Boris Tadić je vodio i privatnu kabinetsku politiku prema svetu praveći „lične kontakte” koji su često bili na „liniji“ političkih centara i moćnika iz EU i SAD. Dakle, Boris Tadić ima zadatak da „po svaku cenu“ ubedi Čedomira Jovanovića da balansira u novoj vladi sa „umerenom“ politikom radi opstanka “evro-atlantske politike” koju je vodio i vodi Boris Tadić. Jer uvek u politici cilj opravdava sredstva, zar ne!?
Tomislav Kresović
Tweet

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.