Drašković: Prete mi i iz kabineta jednog ministra

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Nov.2011, 09:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Drašković: Prete mi i iz kabineta jednog ministra

BEOGRAD -

Lider Srpskog pokreta obnove (SPO) Vuk Drašković izjavio je da mu prete i iz kabineta jednog ministra i da je to i preteće pismo "Crne ruke" predao policiji.

On je u intervjuu "Blicu" naveo da mu je pre petnaestak dana stiglo slično pismo kao i od "Crne ruke" i to elektronskom poštom iz Beograda.

U njemu su, kako je rekao, na listi osuđenih na smrt još mnogi, "a među njima je i predsednik Srbije >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Boris Tadić".

"Oba pisma sam predao policiji. Mislim da i inspiratore i izvršioce mogu da otkriju lako, ali se plašim drugačijeg ishoda. Jer, nedavno je policija otkrila odakle su mi upućivane neke anonimne pretnje, a upućivane su iz kabineta jednog ministra i sa njegovog telefona. Policija je bila u kabinetu tog ministra, a onda je neko stavio veto na objavljivanje rezultata istrage", tvrdi Drašković.

On smatra da nije nimalo slučajno što se to poklapa s trenutkom kada mu, kako tvrdi, javno prete i neki ministri, čija imena nije naveo, i kada traže da bude ućutkan.

"Sve one snage koje su u poslednjoj deceniji prošlog veka skrivile sve ratove, zločine i samu tragediju srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, sada su se ujedinile s ciljem da se Srbiji blokiraju svi putevi ka EU. Javno tvrde da Amerika propada i da se EU raspada, pa će se Srbiji uskoro, kako kažu, ukazati šansa da opet bude lider haosa u regionu", kazao je lider SPO-a i dodao da se Srbija vratila u devedesete godine i preživljava ih.

On je rekao da je siguran da ga prisluškuju kao i devedesetih i da je ta tehnika mnogo napredovala, a prisluškuju ga, kako je naveo, zbog toga što nastavlja "borbu za Srbiju u Evropi", da se pravdi privedu "nekažnjene ubice (Slobodan) Miloševićeve tajne policije i da se reše nerazjašnjeni njihovi zločini" i što traži da se pred građanima Srbije otvori "crna knjiga tih službi, da se otvore tajni dosijei".

Drašković je naveo da su strateški partneri SPO i DS i LDP i LSV i "levi i desni i ljudi izvan stranaka i bogati i siromašni, svi razumni građani Srbije kojima je stalo do evropske Srbije".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vuku prete iz kabineta ministra

Izvor: NoviMagazin.rs, 18.Nov.2011

Predsedniku Srpskog pokreta obnove Vuku Draškoviću pre dva dana je stiglo pismo sa pretećim porukama koje je potpisala organizacija 'Crna ruka'.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

'Prete mi i iz kabineta jednog ministra'

Izvor: Šumadija Press, 18.Nov.2011

Lider Srpskog pokreta obnove (SPO) Vuk Drašković izjavio je da mu prete i iz kabineta jednog ministra i da je to i preteće pismo "Crne ruke" predao policiji.

Nastavak na Šumadija Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.