Đilas prelomio da se kandiduje za predsednika DS

Izvor: NaDlanu.com, 09.Sep.2012, 12:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đilas prelomio da se kandiduje za predsednika DS

Za Đilasovu odluku bili su presudni njegovi sastanci sa Bojanom Pajtićem koji smatra da su se okolnosti u stranci i u Srbiji promenile i da Đilas ne može ostati pri prethodnoj odluci.

Kako „Blic“ saznaje, Dragan Đilas, zamenik DS i gradonačelnik Beograda, prelomio je pre dva dana da ipak bude kandidat na izborima za predsednika stranke, iako će se na njima ponovo kandidovati Boris Tadić i mada je prethodno najavio da se neće kandidovati ako se sadašnji lider ne povuče.Sednica >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << Predsedništva DS, na kojoj se razgovaralo o raspisivanju vanrednih stranačkih izbora, trajala je više od tri sata. Sednici su prisustvovali lider stranke Boris Tadić, predsednik Političkog saveta Dragoljub Mićunović, kao i potpredsednici Dušan Petrović, Bojan Pajtić, Dragan Šutanovac, zamenik predsednika DS Dragan Đilas, Borislav Stefanović, Miodrag Rakić.Sednici GO prethodio je i niz sastanaka Političkog saveta DS, Predsedništva DS, a danas će biti održana i sednica Statutarnog predsedništva. Kako „Blic“ saznaje od članova koji su prisustvovali sednici Političkog saveta, pre dva dana, Dragoljub Mićunović se založio da se izbori odlože za godinu dana, u mirnijoj atmosferi i uz manji rizik za cepanje stranke. Mićunović je ostao usamljen u tom predlogu.Zanimljivo je da je Đilas bio na tom sastanku samo kratko, da nije učestvovao u raspravi, a da je na početku rekao: „Došao sam samo da slušam“. Izvor: Blic.rs

Nastavak na NaDlanu.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.