Dinkić izbacio Gojković zbog Tadića

Izvor: BKTV News, 26.Jun.2012, 16:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dinkić izbacio Gojković zbog Tadića

Presedništvo URS-a isključilo je Maju Gojković i njenu Narodnu partiju zbog kako su saopštili “grubog kršenja koalicionog sporazum i odluke Predsedništva URS”.
Maja Gojković je nedavno podržala lidera DS-a Borisa Tadića da treba da bude novi premijer Srbije.
Narodna partija Maje Gojković je na listi URS-a dobila dva >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << mandata u Skupštini Srbije, a URS navodi da je ona ta dva mandata mimo znanja i saglasnosti Predsedništva URS-a samostalno ponudila Demokratskoj stranci za pokušaj formiranja tzv. „patrljak vlade“.
USR saopštava da je Maja Gojković samostalno vodila pregovore sa potencijalnim koalicionim partnerima, neovlašćeno i u svom ličnom interesu uprkos odluci Predsedništva URS da se pregovori o formiranju vlasti vode jedinstveno.
Osim toga, Narodna partija je mandate osvojene na listama URS-a na lokalnim izborima u Leskovcu, Nišu i Mladenovcu takođe zloupotrebila u sopstvenom interesu, dodaje URS.
Predsedništvo URS-a se zahvaljuje Maji Gojković na dosadašnjoj saradnji i želi joj puno uspeha u daljem političkom radu.
Maja Gojković je u izjavi za B92 rekla da je od medija saznala da je isključena iz URS-a i da niko ni nju ni njenu stranku nije pozvao na sastanak predsedništva URS-a.
“Razlozi za to su samostalno politčkog delovanja Narodne partije i to što smo odlučili da održimo obećanje koje smo da li u kampanji a to je da prvenstveno sarađujemo sa DS i da se sa Borisom Tadićem razgovoara o formiranju budće vlade. Obrazloženje isključenja koje je napisao URS znači da ih nije ni interesovalo šta smo mi ratgovarali sa Tadićem. I ne vidim u čemu je smrtni greh kada predsednik jedne stranke razgovara s jednim od kandiata za premijera, uostalom razgovarali su i ostali predsednici stranka koji čine koaliciju URS, samo što to neko javno prizna a neko o tome ćuti”, kaže Maja Gojković.
Ona je navela da je ionako predsedništvo Narodne partije donelo odluku da njena dva poslanika u parlamentu nastupaju samsotalno.
“Taj dopis ćemo dostaviti Skupštini Srbije a i svakako bi došlo dorazlaza između nas i G17 plus”, rekla je Maja Gojković i dodala da je očigledno da URSu možete biti član samo ako bespogovorno slušate.
Izvor: B92
Tweet

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.