Darko Rundek & Cargo orkestar na Nisvill jazz festivalu

Blog: Clubbing.rs, 25.Jun.2009, 19:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Darko Rundek & Cargo orkestar na Nisvill jazz festivalu

Jedno od najznačajnij i u svetskim razmerama najpoznatijih imena sa ex – yu rock prostora, pevač, gitarista i kompozitor Darko Rundek, nastupiće 14. avgusta na Nišville jazz festivalu sa svojim "Kargo orkestrom".
 
Kako je najavljeno Rundek i "Kargo orkestar" će značajan deo svog programa posvetiti prošle godine preminulom velikanu romske muzike Šabanu Bajramoviću, kome će Nišville jazz festival i ove godine odati zaslužene počasti kroz nastavak akcije "Prijatelji Šabanu" koja je pod pokrovitelsjtvom predsednika Srbije Borisa Tadića i Ministarstva kulture Srbije, a uz svesrdnu pomoć gradonačelnika Niša i Beograda, započeta velikim koncertom u Sava Centru  6. decembra 2008. godine.
 
Ekskluzivno je najavljeno da će ova postava, osim sopstvenih hitova koji su značajnim delom bazirani na world music pravcu (u najboljem smislu te odrednice) pa i na romskom folkloru, na svoj karakterističan način izvesti nekoliko Bajramovićevih pesama.
 

Nastavak na Clubbing.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Clubbing.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Clubbing.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.