Danas CeSID-ova konačna procena

Izvor: B92, 07.Maj.2012, 08:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Danas CeSID-ova konačna procena

Beograd -- Centar za slobodne izbore i demokratiju danas će saopštiti konačnu procenu rezultata izbora, uključujući i podatke sa Kosova i Metohije.

Prema preliminarnim podacima CeSID-a predsednički kandidat liste "Izbor za bolji život" Boris Tadić osvojio je 26,7 odsto glasova birača, a kandidat koalicije "Pokrenimo Srbiju" Tomislav Nikolić 25,5 odsto

Najviše mandata u novom sazivu parlamenta, prema prvim procenama pripašće koaliciji "Pokrenimo Srbiju" >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koju predvodi Srpska napredna stranka - ukupno 72.

Lista "Izbor za bolji život - Boris Tadić", koju predvodi Demokratska stranka, osvojila je 67 mandata, a treća je koalicija SPS-PUPS-JS sa 48 mandata.

Demokratska stranka Srbije osvojila je 20 mandata, sledi lista Preokret sa 19, pa Ujedinjeni regioni Srbije sa 17 mandata, rekao je sinoć programski direktor CeSID-a Marko Blagojević .

Savez vojvođanskih Mađara osvojio je šest mandata, a manjinska lista "Nijedan od ponuđenih odgovora" jedan, dok SRS, po recima Blagojevića, sa osvojenih 4,6 odsto glasova nije prešao cenzus.

On je naveo da je nekoliko lista, prema trenutnim podacima, ispod cenzusa, ali da je moguće da će posle unošenja svih podataka, ipak preći cenzus.

Reč je o uslovnoj proceni, bez rezultata sa Kosova i Metohije, i tek kada se i ti glasovi uzmu u obzir moći će da se govori o konačnoj proceni, dodao je Blagojević.

Novinska agencija Tanjug, juče je u saradnji sa CeSID-om organizovala praćenje izbornog dana kao i više panela u okviru kojih su o političkoj i ekonomskoj budućnosti Srbije govorili eminentni domaći stručnjaci.

U organizaciji Tanjuga i časopisa CorD takođe je bio organizovan i prijemu povodom opštih izbora u Srbiji a kome su prisustvovale strane diplomate, domaći političari i istaknute ličnosti iz javnog života Srbije.
Pogledaj vesti o: Boris Tadić,   Tomislav Nikolić,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Danas konačna procena rezultata izbora

Izvor: S media, 07.Maj.2012

Centar za slobodne izbore i demokratiju (CeSID) danas će u Pres klubu Tanjuga održati konferenciju za novinare na kojoj će saopštiti konačnu procenu rezultata izbora, uključujući i podatke sa Kosova i Metohije...Prema preliminarnim podacima CeSID-a predsednički kandidat liste "Izbor za bolji...

Nastavak na S media...

CeSID saopštio konačnu procenu rezultata

Izvor: Večernje novosti, 07.Maj.2012

Centar za slobodne izbore i demokratiju saopštio konačnu procenu rezultata izbora. OEBS: Na Kosovu glasanje bez problema, izašlo 32,17 odsto birača

Nastavak na Večernje novosti...

CeSID saopštio konačnu procenu rezultata, stižu lokalni rezultati

Izvor: Večernje novosti, 07.Maj.2012

Centar za slobodne izbore i demokratiju saopštio konačnu procenu rezultata izbora. OEBS: Na Kosovu glasanje bez problema. EU čestitala građanima Srbije. Najnovije izjave glavnih političkih aktera

Nastavak na Večernje novosti...

Nikolić: Još nije bilo razgovora sa socijalistima, Dačić: O vladi prvo sa DS, RIK: Na Kosovu Nikolić osvojio najviše glasova

Izvor: Večernje novosti, 07.Maj.2012

Centar za slobodne izbore i demokratiju saopštio konačnu procenu rezultata izbora. RIK: Obrađeno 97,69 odsto biračkih mesta. Đilas: Formiranje vlade za nas nije trgovina. OEBS: Na Kosovu glasanje bez problema. EU čestitala građanima Srbije. Pristižu rezultati sa lokala

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.