Dačić: Neće biti privilegovanih

Izvor: B92, Tanjug, 20.Apr.2009, 13:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Neće biti privilegovanih

Ivica Dačić (FoNet, arhiva)

Beograd -- Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da je borba protiv organizovanog kriminala i korupcije stvar od najvećeg državnog interesa.

Dačić je rekao da neće biti privilegovanih i pošteđenih među osumnjičenima za takva dela i da u takvom stavu ima punu podršku predsednika Srbije Borisa Tadića. Prema njegovim rečima, za suzbijanje korupcije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << neophodni su adekvatni zakoni. Potrebno je promeniti zakon o finansiranju političkih stranaka, jer u njemu ima mnogo demagogije, rekao je Dačić.

Prema njegovim rečima, za suzbijanje korupcije neophodni su adekvatni zakoni.

"Počela je primena Zakona o Agenciji za borbu protiv korupcije, i to je dobro, ali je potrebno promeniti Zakon o finansiranju političkih stranaka, jer tu postoji puno demagogije”, kaže Dačić.

"U Srbiji se mnogi plaše da budu legalni donatori ili sponzori nekim stranakama, iako je to u svetu normalno i uobičajeno, zato što ih je strah političkog revanšizma od drugih stranaka ukoliko njihova partija, za koju navijaju, ne dođe na vlast", rekao je ministar.

Zato je to "crno tržište", objasnio je Dačić, a dešava se i da mnogi biznismeni pomažu sve stranke, kako bi se unapred obezbedili.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.