Izvor: Blic, 01.Maj.2009, 11:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Do ustavnih promena dug je put

Predlog predsednika Srbije Borisa Tadića da se izmenama Ustava smanji broj poslanika u parlamentu sa 250 na 150 je "samo ideja" do čije je realizacije "dug put", ocenio je danas ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić.



"Ne mislim da ta ideja ima formalni karakter, zato što je za promenu Ustava u Srbiji neophodna dvotrećinska većina u skupštini i referendum", rekao je Dačić i dodao >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << da se Ustav sigurno neće menjati samo zbog broja poslanika, već će ustavne promene morati da obuhvate i druga pitanja.

Osvrćući se na ocenu Tadića da je neophodno menjati izborne zakone, Dačić je kazao da ne bi trebalo gledati na izborni sistem u Srbiji u zavisnosti od toga ko je u vlasti, a ko u opoziciji, odnosno u skladu sa tim što nekoj stranci odgovara.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.