Izvor: S media, 24.Okt.2012, 16:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DS: Sutra u ponoć ističe rok za podnošenje kandidatura

U Demokratskoj stranci u toku su završne pripreme za izbornu Skupštinu zakazanu za 10. novembar, a rok za formalizovanje kandidatura za funkciju predsednika stranke ističe sutra u ponoć.

Sekretar DS i član organizacionog odbora za pripremu Skupštine Tamara Tripić izjavila je da je još uvek formalno jedini kandidat za predsednika stranke Branimir Kuzmanović, predsednik opštine Vračar, kojeg su predložila 33 člana Glavnog odbora stranke.
>> Pročitaj celu vest na sajtu S media <<
Do sada su, kako je objasnila, podršku dovoljnog broja lokalnih odbora stranke za kandidaturu dobili lider stranke Boris Tadić i zamenik predsednika Dragan Ðilas, ali bi oni do sutra uveče trebalo da potpišu da prihvataju kandidaturu.

Mogućnost kandidovanja za predsednika stranke najavljivao je i bivši premijer Zoran Živković, ali će se, kako je izjavio Tanjugu, definitivno o tome izjasniti sutra.

Organizacioni odbor za pripremu izborne skupštine DS će zasedati u subotu kako bi napravio presek o kandidatima za organe stranke i delegatima skupštine.

Mediji su prethodnih dana spekulisali i o mogućnosti da Tadić i Ðilas dogovorom izbegnu sučeljavanje snaga na izbornoj skupštini tako što bi na neki način podelili odgovornost za upravljanje strankom, međutim do danas takav dogovor još nije postignut.

(Tanjug)

FOTO: Beta

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.