DS: Sa Nikolićem nema stabilnosti

Izvor: B92, 07.Apr.2012, 15:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DS: Sa Nikolićem nema stabilnosti

Beograd -- Potpredsednik DS Bojan Pajtić kaže da je Boris Tadić jedini predsednički kandidat koji može da obezbedi stabilan razvoj Srbije i nastavak evropskih integracija.

"Mi smo ubeđeni da stabilnost ovog društva ne može da obezbedi (lider naprednjaka) Tomislav Nikolić koji tvrdi da je glavni oponent >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Borisu Tadiću zbog toga što je prilikom svakog suočavanja sa problemom govorio da će podneti ostavku ili padao u postelju i štrajkovao glađu", rekao je on na konferenciji za novinare u Beogradu.

Pajtić je kazao da je, u vreme dok je lider Srpske napredne stranke bio potpredsednik republičke vlade, dug zemlje u odnosu na bruto društveni proizvod, iznosio 169 odsto više nego što u ovom trenutku ima Grčka.

Prema njegovim rečima, vlada čiji je Nikolić bio potpredsednik dugovala je 23 penzije poljoprivrednim penzionerima, ostala dužna 70 miliona evra za dečje i porodiljske dodatke.

"Videli smo da su kada je bilo teško Nikolić i njegovi saradnici na cedilu ostavili najstarije sugrađane, majke, decu", istakao je Pajtić.

On je ocenio i da strane investicije u Nikolićevo vreme nisu postojale "kao kategorija", da je bilo ratova, nestabilnosti i svađe sa celim svetom, dodajući da je "praktično cela" njegova karijera bila obeležena antivropskim delovanjem.

"Tek kada je po istraživanjima javnog mnjenja ideja evropskih integracija postala dominantna i dobila podršku većine građana Srbije, on je postao borac za evropske integracije", naveo je Pajtić.

Takođe, kazao je i da je prvi put kada ja došlo do problema 1. februara Nikolić govorio da "Srbija treba da mobiliše vojsku i da obavi manevre na administrativnoj liniji.

"Mi smo protiv zveckanja oružjem. Videli smo gde nas je devedesetih godina dovela politika zveckanja oružjem i mi smo izričito protiv takve politike", istakao je potpredsednik DS-a.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pajtić: Srbiji treba stabilan lider

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Apr.2012

BEOGRAD -..Lider Demokratske stranke Boris Tadić jedini je kandidat za novog šefa države koji može da obezbedi stabilan i siguran razvoj zemlje, povećanje investicija i nastavak evropskih integracija, izjavio je potpredsednik demokrata Bojan Pajtić...Pajtić je na konferenciji za novinare istakao...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.