DPS ne veruje Tadiću

Izvor: S media, 29.Maj.2010, 15:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DPS ne veruje Tadiću

Visoki funkcioner vladajuće Demokratske partije socijalista (DPS) Crne Gore Miodrag Vuković izjavio je danas da uprkos demantiju predsednika Srbije Borisa Tadića ostaje uveren da se Tadićev Kabinet meša u "u unutarcrnogorske stvari".

Vuković je takodje ocenio da je Nacionalni savet Srba u Crnoj Gori više politička struktura, nego institucija koja je se bavi zaštitom kulturnog indentiteta srpske zajednice.
>> Pročitaj celu vest na sajtu S media << />


"Tadićev demantij ne znači ništa", kazao je Vuković, a preneli podgorički mediji.


U finišu kampanje uoči lokalnih izbora u više opština Crne Gore prošlog vikenda prvo je crnogorski premijer MIlo Djukanović optužio kabinet srpskog predsednika da je "objedinio crnogorsku opoziciju".

Djukanović je u više navrata izjavio da je to učinio Tadićev savetnik Mladjan Djordjević tvrdeći i da za to ima dokaze.

Predsednik Srbije je to demantovao istakavši da Srbija nema nikakvog interesa da upravlja političkim procesima u Crnoj Gori, niti da se ponovo integriše sa Crnom Gorom.

"Kada bih ja kao predsednik Srbije danas to predložio gradjanima Srbije na referendumu, oni bi to odbili" rekao je Tadić u četvrtak u Beogradu.



Vuković smatra da je neobično to što se predsednik Srbije oglasio tek nakon lokalnih izbora u Crnoj Gori, što, po njemu, ostavlja sumnju da je „više nego verovatno sve bila istina“.


„Mislim da Tadić i vlast u Srbiji traba definitivno da shvate da je Crna Gora samostalna država i da se sa njom može razgovarati samo kao sebi ravnom", rekao je Vuković.

On je dodao da su izbori pokazali da je vlast pobedila tamo gde je, kako tvrdi, Srbija uložila najviše novca - u opštinama severne Crne Gore, gde živi veliki procenat stanovništva koji se izjašnjavaju kao Srbi.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.