Cvetković se sastao sa Vuom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Jul.2010, 13:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Cvetković se sastao sa Vuom

BEOGRAD -

Predsednik Vlade Srbije Mirko Cvetković sastao se danas sa predsednikom Stalnog komiteta Svekineskog narodnog kongresa Vu Banguom.

Delegacija kineskog parlamenta doputovala je juče u trodnevnu posetu Beogradu, na poziv predsednice Skupštine Srbije Slavice Đukić-Dejanović.

Predsednik Srbije Boris Tadić i predsednik Stalnog komiteta Svekineskog narodnog kongresa Vu Banguo juče su, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u prisustvu najviših državnih zvaničnika Srbije i kineske državne delegacije, položili kamen temeljac za Most prijateljstva Kine i Srbije, između Zemuna i Borče, u čiju će izgradnju biti uloženo 170 miliona evra.

Oni su tom prilikom ocenili da će Most prijateljstva Srbije i Kine biti simbol povezanosti dve države i naroda.

Most Zemun-Borča je prvi infrastrukturni projekat u okviru sporazuma srpske i kineske vlade, koji je potpisan u avgustu prošle godine u Pekingu.

Kineska parlamentarna delegacija je juče posetila Skupštinu Srbije, gde su se predsednica parlamenta Slavica Đukić-Dejanović i predsednik Stalnog komiteta Svekineskog narodnog kongresa Vu Banguo složili da dve zemlje karakteriše veliko tradicionalno prijateljstvo i izvanredna politička i ekonomske saradnja koja se produbljuje.

Predstavnici vlada Srbije i Kine su tom prilikom u Skupštini Srbije potpisali nekoliko međudržavnih sporazuma u oblasti finansija, zdravstva i kulture.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.