Čuvajte Makedoniju, volite Srbiju

Izvor: B92, 17.Dec.2011, 17:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Čuvajte Makedoniju, volite Srbiju"

Kučevište -- Predsednik Boris Tadić, u susretu sa srpskom zajednicom iz Kučevišta u Makedoniji, poručio je da treba da čuvaju Makedoniju, a vole Srbiju.

Tadić je poželeo sledeće Srbima u Makedoniji: "Sreću, radost, zdravlje da vas uvek prate, da vas vole kod kuće, da vas mi iz Srbije volimo i da vas čuvaju moji makedonski prijatelji."

On je podsetio da srpski narod na ovim prostorima postoji vekovima i da je za njega od vitalnog značaja da se očuva identitet >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << srpskog naroda u Makedoniji, ali i u drugim delovima bivše Jugoslavije i sveta.

Da bi se to desilo, važno je da čuvamo druge narode u Srbiji, da čuvamo jedni druge, kulturu, identitet, pravo na jezik i svoje ime i prezime", rekao je Tadić, pozvavši đake da u kamere glasno, zajedno sa njim, izgovore svoja imena i prezimena.

"To bih voleo da čuju i građani Srbije", zaključio je Tadić.

Tadić je položio na brdu Zebrnjak, u blizini Kumanova, venac na spomenik koji je podignut u čast poginulih srpskih vojnika u Kumanovskoj bici 1912.

Na vencu koji je Tadić položio pisalo je: Slavom ovenčanim precima, predsednik Republike Srbije Boris Tadić.

Predsednik Srbije je zatim ušao u kosturnicu u sastavu spomenika, gde je u knjigu utisaka upisao: Večna slava hrabrim junacima Kumanovske bitke.

Kumanovskom bitkom okončan je Prvi balkanski rat. Spomenik je ugrožen eksploatacijom kamena u obližnjem rudniku, a zamenik makedonskog ministra kulture Dragan Nedeljković danas je upoznao Tadića s planovima za njegovu obnovu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tadić sa Srbima u Makedoniji: Čuvajte Makedoniju, volite Srbiju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Dec.2011

KUČEVIŠTE, KUMANOVO -..Predsednik Srbije Boris Tadić poručio je danas srpskoj zajednici u Kučevištu, nedaleko od Skoplja, da je za njega kao predsednika vitalno pitanje da se očuva identitet srpskog naroda gde god da se on nalazi, a da oni treba da čuvaju Makedoniju, a vole Srbiju...Odgovarajući...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Čuvajte Makedoniju, volite Srbiju

Izvor: Press, 17.Dec.2011

Predsednik Srbije Boris Tadić poručio je juče srpskoj zajednici u Kučevištu, nedaleko od Skoplja, da je za njega kao predsednika vitalno pitanje da se očuva identitet srpskog naroda gde god da se on nalazi, a da oni treba da čuvaju Makedoniju, a vole Srbiju.

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.