Cerić traži da se Tadić izvini

Izvor: Vesti-online.com, 08.Jul.2011, 02:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Cerić traži da se Tadić izvini

Poglavar Islamske zajednice u BiH Mustafa Cerić zatražio je da se predsednik Srbije, Boris Tadić izvini jer je izjednačio borce za slobodu i agresore.

Cerić je kritikovao Tadićevu izjavu o "izjednačavanju Jovana Divjaka, Ilije Jurišića i Ejupa Ganića s Radovanom Karadžićem i Ratkom Mladićem".

"Upoređivati akademika Ejupa Ganića na bilo koji način s osumnjičenim za ratni zločin genocida >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << Radovanom Karadžićem i Ratkom Mladićem je krajnje licmerno i nemoralno od predsednika Tadića", naveo je Cerić.

"Očito za Tadića ništa ne znači činjenica da je akademik Ejup Ganić pred meritornim sudom u Londonu oslobođen svih optužbi koje mu beogradska obaveštajna služba nameće svih ovih godina", naveo je Cerić.

On smatra da bi Tadić trebalo da se izvine Ganiću "za patnju koju su on i njegova porodica preživeli u Londonu zbog beogradske kleve".

Poglavar islamske zajednice u BiH zatražio je da se Boris Tadić "izvini patriotama Sarajeva, svim žrtvama gencoida u BiH i svim ljudima dobre volje za neprimereno izjednačavanje boraca za slobodu i ljudsku čast i agresora koji su ubijali nevinu sarajevsku decu".

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.