Cane prozvao Tadića

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Sep.2011, 16:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Cane prozvao Tadića

BEOGRAD/ŽENEVA -

Biznismen Stanko Subotić ocenio je da predsednik Srbije i Demokratske stranke (DS) Boris Tadić "stoji iza" sudskog procesa koji se protiv njega vodi u Srbiji zbog šverca cigareta i iza napada medija na njega.

"Tadić to radi zajedno sa svojim drugovima i saradnicima koji imaju lične interese da budem uništen", rekao je preko video-veze Subotić, za kojim je raspisana međunarodna poternica.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
Prema rečima Subotića, ti "Tadićevi drugovi" su, kako je nabrojao, "Srđan Šaper, Nebojša Krstić, Aleksandar Tijanić i njihovi finansijeri (biznismeni) Milan Beko, Miroslav Mišković i Vojin Lazarević, kao i delovi Miloševićevih struktura državne i vojne bezbednost, koji su se, kako je rekao, ugnezdili u DS i Kabinet Predsednika".

Subotić je rekao da pravda u Srbiji funkcioniše tako što se Tadićeve "želje i zahtevi direktno preko šefa Kabineta Mikija Rakića naredbodavno sprovode na ministarku pravde Snežanu Malović, državnog sekretara Slobodana Homena i specijalnog tužioca Miljka Radosavljevića".

Subotić je ocenio da je Tadiću i ljudima oko njega zasmetalo što je želeo da u Srbiji napravi distributivnu mrežu, ističući da je srpskom predsedniku ranije izneo svoje planove i da mu je i dao informacije o učešću Miškovića i Beka u preuzimanju Kompanije "Novosti".

"Tada nisam znao da su on i njegovi prijatelji, poput Srđana Šapera, doneli odluku da sve medije i distribuciju u Srbiji stave pod svoju šapu", rekao je Stanko Subotić.

Prema njegovim rečima, iza "montirane optužnice" za šverc cigareta stoje Mišković i Beko, a kasniji napadi na njega kao Đinđićevog prijatelja podržavala je Demokratska stanka Srbije (DSS) Vojislava Koštunice.

"Mislim da je Tadiću odgovaralo da budem kriminalizovan, jer je potvrđivalo njegovu tezu da je Đinđić bio velikan, ali nažalost okružen kriminalcima", rekao je Subotić.

Prema njegovim rečima, istovremeno sa sudskim procesom i medijskim optužbama stizale su "poruke moćnika koji upravljaju Srbijom da prestane da priča o parama", napominjući da je o sprezi politike, medija, tajkuna i kriminala govorio za neke medije van Srbije, ali i u Srbiji.
Pogledaj vesti o: Subotica,   Milan Beko

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ružici Đinđić milion evra na ruke

Izvor: Vesti-online.com, 09.Sep.2011

Stanko Subotić Cane, kojem se pred Specijalnim sudom sudi za šverc cigareta, danas je optužio predsednika Srbije Borisa Tadića da stoji iza svih napada na njega. Javljajući se video-linkom na konferenciju za štampu koju su organizovali njegovi advokati Cane je rekao da je Tadić, preko svojih ljudi,...

Nastavak na Vesti-online.com...

Cane prozvao predsjednika Srbije da stoji iza procesa protiv njega

Izvor: Nezavisne Novine, 09.Sep.2011

BEOGRAD/ŽENEVA - Biznismen Stanko Subotić Cane ocijenio je danas da predsjednik Srbije i Demokratske stranke (DS) Boris Tadić "stoji iza" sudskog procesa koji se protiv njega vodi u Srbiji zbog šverca cigareta i iza napada medija na njega.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Optužbe na račun predsednika i prethodne vlasti

Izvor: Danas, 09.Sep.2011

Stanko Subotić Cane, koji je u bekstvu od srpskih pravosudnih organa koji ga optužuju kao organizatora šverca cigareta 90-ih godina, juče je na konferenciji za novinare optužio nekadašnju vlast i predsednika Srbije i Demokratske stranke Borisa Tadića da stoje iza sudskog procesa koji se vodi protiv...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.