CERIĆ KRITIKOVAO EPISKOPA GRIGORIJA

Izvor: Kurir, 16.Jan.2012, 21:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

CERIĆ KRITIKOVAO EPISKOPA GRIGORIJA

Episkop Grigorije kritikovao je juče Cerića, koji je prethodno predsednike Srbije i Hrvatske, Borisa Tadića i Ivu Josipovića, uporedio sa Slobodnom Miloševićem i Franjom Tuđmnom

SARAJEVO - Reis ul ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Mustafa Cerić zamerio je danas episkopu zahumsko-hercegovačkom Grigoriju na "drskim i uvredljim kvalifikacijama" na njegov račun, a Srpskoj pravoslavnoj crkvi >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << mešanje u unutrašnje stvari islamske verske zajednice.

Episkop Grigorije kritikovao je juče Cerića, koji je prethodno predsednike Srbije i Hrvatske, Borisa Tadića i Ivu Josipovića, uporedio sa Slobodnom Miloševićem i Franjom Tuđmnom. Vladika Grigorije je gostujući na TV 1 kazao da su Tadić i Josipović dva najmiroljubivija čoveka na ovim prostorima u poslednjih 100 godina.

Prema misljenju Grigorija, Cerić je izašao iz svakog okvira ljudskog, kulturnog i verskog i ponaša se, kako je rekao, kao da je BiH njegovo privatno vlasništvo, što je vladika doveo u vezu sa skorim izborima za vrhovnog poglava u Islamskoj zajednici.

"Islamska zajednica u BiH najoštrije osuđuje drsko izricanje uvredljivih kvalifikacija o reisu-l-ulemi Mustafi Ceriću od strane vladike zahumsko-hercegovačkog i primorskog Grigorija i otvoreno mešanje Srpske pravoslavne crkve u poslove Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini", navodi se u saopštenju objavljenom na sajtu Rijaseta.

Podsetivši na sve navodne uvrede do sada izrečene na račun te verske zajednice i verskog poglavara Cerića, Rijaset postavlja pitanje ko podržava "svetosavizaciju pola Bosne i Hercegovine, krsne slave državnih institucija"?

"Kakva je poruka poslata Bošnjacima dolaskom patrijarha Irineja u Banjaluku da 9. januara "osvešta" datum koji bejaše uvod u procese koji su završili genocidom nad Bošnjacima? Zašto Srpska pravoslavna crkva ćuti na agresiju države Srbije na Islamsku zajednicu u Srbiji", zapitali su iz Rijaseta.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.