Boris Tadić ide na izbore?

Izvor: B92, 09.Mar.2012, 18:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Boris Tadić ide na izbore?

Beograd -- 6. maja biće održani svi izbori uključujući i predsedničke, javlja Blic. To je najverovatniji mogući scenario, ali konačna odluka još nije doneta, saznaje B92.

Izvori B92 navode da predsednik Srbije i Demokratske stranke Boris Tadić još uvek nije doneo odluku o tome da li će ići na predsedničke izbore, zajedno sa parlamentarnim i lokalnim, čije se raspisivanje očekuje 13. marta. U DS-u kao vrlo ozbiljnu razmatraju tu mogućnost, ali konačne odluke >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i dalje nema.

Ona bi mogla biti doneta sutra na sednici GO DS-a ili u narednih nekoliko dana.

Kako saznajemo, predsednik Tadić se još uvek lomi da li da podnese ostavku i time omogući da se ide zajedno na opšte izbore koji bi prema poslednjim informacijama trebalo da budu zakazani ili za 29. april ili za 6. maj.

6. maj je inače poslednji mogući datum kada bi na osnovu zakona i Ustava morali da budu održani parlamentarni izbori. Ranije je najavljeno da će predsednica Skupštine Srbije Slavica Đukić Dejanović 13. marta raspisati parlamentarne kao i lokalne izbore.

Petogodišnji mandat Borisa Tadića na mesto predsednika Srbije ističe krajem 2012. godine.

Tadić je posle promene Ustava 2006, na mesto predsednika Srbije izabran 3. februara 2008. godine kada je u drugom krugu pobedio Tomislava Nikolića, tadašnjeg predsedničkog kandidata Srpske radiklane stranke. Tadić je tada bio osvojio 50,31 odsto glasova, a Nikolić 47,49.
Pogledaj vesti o: Boris Tadić

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

I predsednički izbori 6. maja?

Izvor: NoviMagazin.rs, 09.Mar.2012

Svi izbori, uključujući i predsedničke, biće održani 6. maja, saznaje dnevnik Blic.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Boris Tadić ide na izbore?

Izvor: medio.rs, 09.Mar.2012

6. maja biće održani svi izbori uključujući i predsedničke, javlja Blic. To je najverovatniji mogući scenario, ali konačna odluka još nije doneta, saznaje B92.

Nastavak na medio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.