Blic: Prenos suđenja za deblokadu

Izvor: B92, 10.Jan.2009, 02:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Blic: Prenos suđenja za deblokadu

Beograd -- Cena za kooperativnost radikala u Skupštini je garancija Vojislavu Šešelju da će RTS do kraja prenositi suđenje u Hagu, kažu za "Blic" izvori iz vrha DS-a.

Pristanak radikala da u poslednjem trenutku omoguće Skupštini da usvoji budžet u zakonskom roku bio je samo prvi stepenik u postizanju političkog kompromisa između Vojislava Šešelja, lidera SRS i Borisa Tadića, predsednika Srbije i lidera DS. Razgovori koje, kako saznaje "Blic", vode ljudi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << bliski Tadiću, treba da dovedu do trajne deblokade Skupštine.

Haški optuženik Vojislav Šešelj direktno je, iz svoje zatvorske ćelije učestvovao u pregovorima o usvajanju budžeta Srbije za 2009. godinu i time se javno pohvalio u sudnici pre dva dana. Kako je sam rekao, on je "aktivno učestvovao u pregovorima oko budžeta i postavio uslove za njegovo izglasavanje, ali su to bili uslovi političke, a ne novčane ili korupcionaške prirode".

I mada je njegov rival i predsednik SNS Tomislav Nikolić ponovio optužbe da su radikali za odustajanje od svojih amandmana i omogućavanje usvajanja budžeta dobili od vlasti dva miliona evra, sagovornik iz redova demokrata kaže za "Blic" da su kao cenu ispostavili garancije da RTS neće prekinuti prenose Šešeljeve odbrane iz Haga.
Pogledaj vesti o: Boris Tadić

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Kompromis između SRS i DS,piše Blic

Izvor: RTV Pink, 10.Jan.2009

Uslov SRS-a je da RTS prenosi suđenja Šešelju . . . Uslov Srpske radikalne stranke (SRS) da omogući nesmetan rad Skupštine Srbije u narednom periodu jeste garancija da će javni servis prenositi suđenje koje se pred Haškim tribunalom vodi protiv lidera SRS-a Vojislava Šešelja, piše današnji...

Nastavak na RTV Pink...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.