Bitka koja traje

Izvor: RTS, 17.Nov.2011, 15:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bitka koja traje

Humanitarne akcije kojima se podstiče natalitet od suštinskog su značaja za društvo, poručio predsednik Boris Tadić na završnoj manifestaciji akcije "Bitka za bebe", u kojoj je sredstvima donatora kupljeno više od 160 inkubatora.

Predsednik Srbije Boris Tadić zatvorio je završnu manifestaciju akcije "Bitke za bebe", u okviru koje >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je sredstvima donatora kupljeno više od 160 inkubatora, poručivši da su humanitarne akcije kojima se podstiče natalitet od suštinskog značaja za društvo.

"Meni je čast da budem pokrovitelj ove akcije, jer ne postoji izazov sa kojim se naša zemlja suočava i koji ima tako destruktivnu snagu kao što je nerađanje dece", rekao je Tadić na svečanosti u Domu Narodne Skupštine, kojoj je pored donatora i organizatora prisustvovao i veliki broj beba.

Kratko Tadićevo obraćanje prekinula je jedna devojčica koja je došetala do govornice, što je predsednik propratio osmehom i podsećanjem na sličan događaj u kojem je akter bila njegova kćerka.

"Želim da vam čestitam što ste učestvovali u ovoj akciji, a naš mali učesnik je svojim prisustvom obeležio ovaj događaj", rekao je Tadić.

Svečanost u Domu Narodne Skupštine završena je fotografisanjem dece i donatora sa predsednikom Tadićem, i porukom da akcija "Bitka za bebe" jeste samo početak, jer naši najmlađi sugrađani imaju još mnoge potrebe, između ostalog, porodilištima i centrima za neonatologiju nedostaju respiratori za prevremeno rođene bebe.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.