Jeremić i Davutoglu: Bez dogovora oko Zukorlića

Izvor: S media, 12.Nov.2011, 22:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jeremić i Davutoglu: Bez dogovora oko Zukorlića

Ministar spoljnih poslova Turske Ahmet Davutoglu, koji boravi u jednodnevnoj neformalnoj poseti Beogradu, susreo se sa srpskim kolegom Vukom Jeremićem, a u Pres službi predsednika Republike Tanjugu je potvrđeno da će predsednik Srbije Boris Tadić u neformalnom susretu razgovarati sa šefom turske diplomatije.

Zukorlić: Jedinstvo bez obzira na Beograd

Zukorlić: Smem da se >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << bavim politikom

Jusufspahić: Sekularna Srbija treba da zaštiti principe IZ

U okviru jednodnevne posete Beogradu, Davutoglu će, o prevazilaženje dvovlašća u Islamskoj zajednici u Srbiji, razgovarati sa ministrima u Vladi.

Srbije Sulejmanom Ugljaninom i Rasimom Ljajićem, a večeras bi trebalo da se sastane sa glavnim muftijom Islamske zajednice u Srbiji Muamerom Zukorlićem.

Srpska strana je, kako “Blic” saznaje, insistirala da sedište buduće objedinjene IZ bude u Beogradu i da se, prema ranijim majavama, povuče Zukorlić, kao i da nova zajednica ne dovodi u pitanje teritorijalnu celovitost Srbije.

Turska strana predlagala je za sedište IZ u Srbiji Novi Pazar, a osim toga zapelo je i oko odnosa nove zajednice sa Islamskom zajednicom BiH.



Dogovor nije postignut, a razgovori će biti nastavljeni krajem ovog meseca, kad ministar Jeremić treba da otputuje u Istanbul.


(Blic)

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Bez dogovora oko Zukorlića

Izvor: Vesti-online.com, 12.Nov.2011

Ministar spoljnih poslova Turske Ahmet Davutoglu, koji boravi u jednodnevnoj neformalnoj poseti Beogradu, susreo se sa srpskim kolegom Vukom Jeremićem, a u Pres službi predsednika Republike potvrđeno je za beogradske agencije da će predsednik Srbije Boris Tadić u neformalnom susretu razgovarati...

Nastavak na Vesti-online.com...

Mediji: Davutoglu u Srbiji - bez dogovora o Islamskoj zajednici

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Nov.2011

BEOGRAD -..Ministar spoljnih poslova Turske Ahmet Davutoglu, koji boravi u jednodnevnoj neformalnoj poseti Beogradu, susreo se sa srpskim kolegom Vukom Jeremićem, piše Blic...Davutoglu će, o prevazilaženje dvovlašća u Islamskoj zajednici (IZ) u Srbiji, razgovarati sa ministrima u Vladi Srbije Sulejmanom...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

DAVUTOGLU U BEOGRADU

Izvor: Kurir, 13.Nov.2011, 08:42

BEOGRAD - Još jedan pokušaj...Ministar spoljnih poslova Turske Ahmet Davutoglu došao je juče u jednodnevnu neformalnu posetu Beogradu i susreo se sa srpskim kolegom Vukom Jeremićem, kako bi predstavio novi plan za objedinjavanje islamskih zajednica u Srbiji...U pres službi predsednika Srbije potvrđeno...

Nastavak na Kurir...

Jeremić naredne nedelje u diplomatskoj „ofanzivi”

Izvor: Politika, 13.Nov.2011

BEOGRAD – Ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Jeremić imaće naredne nedelje više značajnih susreta sa svetskim i evropskim zvaničnicima s ciljem da obezbedi njihovu podršku za pozicije Srbije, pre svega u pogledu procesa evrointegracija, a posebna pažnja biće posvećena ekonomskoj saradnji...Svakako...

Nastavak na Politika...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.