Ban i Tadić: Četiri tačke za KiM

Izvor: Vesti-online.com, 24.Jul.2012, 01:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ban i Tadić: "Četiri tačke" za KiM

Predsednik Demokratske stranke (DS) Boris Tadić je u razgovoru sa generalnim sekretarom UN Ban Ki Munom u Beogradu ukazao na važnost rešavanja kosovskog problema i podsetio na svoj plan od četiri tačke za Kosovo.

"Problem Kosova i Metohije zahteva kompromise svih strana i mora biti rešen kroz dijalog na visokom nivou - polazeći od Rezolucije >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << 1244". rekao je Tadić, saopštio je DS.

U razgovoru sa Banom, Tadić je ukazao na važnost dijaloga kao načina rešavanja svih gorućih pitanja i u tom smislu je, kako se navodi, "u postojećem deficitu konkretnih predloga za rešavanje pitanja Kosova aktuelizovao i svoj plan od četiri tačke".

"Plan od četiri tačke ističe četiri centralna problema, a to su pitanje posebnog statusa za sever Kosova, garancije za Srbe koji žive u enklavama na Kosovu i Metohiji, status najvažnijih srpskih crkava i manastira i srpske srednjovekovne kulturne baštine, kao i pitanje

imovine građana i Republike Srbije na Kosovu i Metohiji", navodi se u saopštenju.

Tadić je ocenio da je jedini način za iznalaženje kompromisnog i dugoročnog rešenja za pitanje Kosova i Metohije da se reše ova četiri goruća problema.

Predsednik DS je u razgovoru sa generalnim sekretarom UN Ban Ki Munom naglasio značaj rešavanja skorašnjih slučajeva nasilja sa tragicnom ishodom na Kosovu radi uspostavljanja pravnog poretka na prostoru Kosova i Metohije.

Predsednik DS je izrazio podršku novom predsedniku Republike Srbije i budućoj Vladi Republike Srbije u njihovoj nameri da nađu realistično i održivo rešenje za problem Kosova i Metohije.

Kako se navodi u saopštenju, tema razgovora Tadić Ban bila je politička i ekonomska situacija u Srbiji i čitavom regionu. Tadić je posebno istakao važnost nastavka borbe protiv organizovanog kriminala i globalnog terorizma", navodi se u saopštenju DS.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.