Izvor: Glas javnosti, 18.Okt.2008, 10:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bajata deklaracija

BEOGRAD - Toliko puta najavljivana deklaracija o pomirenju DS-a i SPS-a danas će konačno biti potpisana, tačno u podne, u centrali stranke Borisa Tadića u Krunskoj ulici. Kako se kaže u saopštenju DS-a, Tadić i Dačić će potpisati deklaraciju o političkom pomirenju i zajedničkoj odgovornosti za ostvarivanje vizije Srbije kao demokratske, slobodne, celovite, ekonomski i kulturno razvijene i socijalno pravedne zemlje. >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << Iako je u početku ideja bila da deklaracija pomiri podeljenu Srbiju, odnosno partije suprotstavljenih strana, ovaj dokument niko više neće potpisati. Tekst “pomirenja” još nije poznat javnosti, a ni funkcioneri ovih partija nisu bili raspoloženi da ga komentarišu pre potpisivanja.

Podsetimo, prilikom ranijih najava da će se potpisati pomirenje, politički analitičari su različito komentarisali taj čin, ali kako je vreme odmicalo, manje-više su se svi saglasili da je, posle tri meseca u zajedničkoj vladi, zakopavanje ratne sekire na papiru skoro izgubilo svaki smisao, jer se podrazumeva da se vlada formira od “pomirenih strana”.

U javnosti se dosta spekulisalo o razlozima višestrukog odlaganja potpisivanja, a kao glavni, isticala se “podela vlasti koja još traje” u javnim preduzećima. Slučajno ili ne, pomirenje je došlo na red baš u vreme novih direktorskih postavljenja u prestonici, ali i u nedelji kada se slavi 100 dana vlade.

Da se covek slatko nasmuje.Koji cirkus na sceni tuzne Srbije.

Pa zar su se ikada i posvadjali TITOVI PIJANJERI, Restlovi srpskog komunizma, za koje i unistavajuce sredstvo poput DDT -a nije uspesno, jer je klica komunisticka duboko prodrla medju 85% SRBA u beogradskom pasaluku sa Zemunom?

laky

Nastavak na Glas javnosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Deklaracija o političkom pomirenju

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 18.Okt.2008

Lideri Demokratske stranke i Socijalističke partije Srbije, Boris Tadić i Ivica Dačić, potpisaće danas Deklaraciju o političkom pomirenju tih stranaka. U tekstu deklaracije naglašena je zajednička odgovornost za ostvarivanje vizije Srbije kao ..

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.