Izvor: B92, 09.Jul.2010, 22:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BKZ: Diskiminacija prema Bošnjacima

Novi Pazar -- BKZ ocenila je da izjave ministra za ljudska i manjinska prava Svetozara Čiplića predstavljaju nastavak politike diskriminacije prema Bošnjacima.

U saopštenju BKZ optužije Čiplića i ministra Rasima Ljajića da su organizovali "falsifikovanje potpisa dvojice delegata na navodnim ostavkama".

U saopštenju se takođe navodi da su ministri organizovali i "diskriminatorsku promenu poslovnika u cilju sprečavanja konstituisanja Bošnjačkog nacionalnog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << veća".

"Zato BKZ traži hitne ostavke Čiplića i Ljajića, a ukoliko to ne učine BKZ će od predsednika Srbije Borisa Tadića tražiti njihovu hitnu smenu", stoji u saopštenju.

U saopštenju se dodaje da je Bošnjački nacionalni savet konstituisan 7. jula i za predsednika je izabran Mevlud Dudić.

Čiplić je u četvrtak izjavio FoNetu da Bošnjački nacionalni savet nije formiran, jer se konstitutivna sednica završila neuspešno.

On je naglasio da će biti sankcionisana svaka aktivnost kojom se zloupotrebljavaju kolektivna prava Bošnjaka.
Pogledaj vesti o: Rasim Ljajić

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.