Aleksandar Šapić: Nismo mi krivu Tadiću za poraz

Izvor: Glas javnosti, 28.Sep.2012, 10:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Aleksandar Šapić: Nismo mi krivu Tadiću za poraz

BEOGRAD - Predsednik beogradskog odbora Demokratske stranke Aleksandar Šapić odbacio je optužbe lidera partije Borisa Tadića da je taj odbor kriv za njegov poraz na predsedničkim izborima, navodeći da očekuje da će većina opštinskih odbora podržati Dragana Đilasa za predsednika stranke.

"Ja zaista ne znam zašto je predsednik Tadić nezadovoljan svojim lošim rezultatima >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << na izborima na kojima su ljudi glasali za njega imenom i prezimenom i zašto smo mi kao stranka koja je u Beogradu dobila 35 odsto glasova, krivi što je Tadić dobio mnogo procenata ispod", rekao je Šapić.

Šapić je potvrdio da je odlučio da ne bude kandidat za potpredsednika DS-a jer mu se ne sviđa "atmosfera koja se stvorila u javnosti, a pre svega u DS-u u poslednjih petnaestak dana, a to je da je najvažnije ko će šta da bude u stranci, a ne kako će DS da izgleda nakon 10. novembra".

O tome je Šapić prvo obavestio Đilasa koji, kako je kazao, nije bio preterano zadovoljan tom odlukom. Šapić je naveo da očekuje da će većina opštinskih odbora u centralnoj Srbiji i Vojvodini podržati kandidaturu Đilasa za predsednika stranke i da će gradonačelnik Beograda to prihvatiti.

"Način na koji smo radili u Beogradu i na koji Đilas vidi funkcionisanje stranke je pravac kojim treba da ide DS u budućnosti. Stranci su jednostavno potrebne reforme", naglasio je Šapić za Politiku.

Ko je Sapic da ovako prica i da se ovako ponasa?

Pamtim ga jos sa svetskog prvenstva u Montrealu, kada se folirao i pravio vazan kao da je on sam uzeo titulu. Toliko bahatosti davno nisam sreo. Sve je to nekako proslo neprimetno u slavlju i veselju. A onda Havana pre 2-3 godine, i gospodin Sapic seta plazom. Njegovi navijaci koji jelte ga vole i postuju mi povikase: " Sapicu gde si legendo". A on onako prepotentan prilazi i kaze tim istim navijacima koji vole sto vide sportskog idola na tako udaljenom mestu u svetu kaze:" Nisam ti ja drug da me tako zoves. Tako mozes sa svojima iz kraja." I takav da bude potpredsednik DS-a. Takav da bude bilo sta vaznije u DS-u. E jadna li si Srbijo ko ti je na vlasti.

Veliki pozdrav redakciji. Izvinjavam se na malo duzem komentaru, ne zamerite!
Pogledaj vesti o: Predsednički izbori

Nastavak na Glas javnosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.